VATANDAŞ SESİNİ DUYURABİLMEK İÇİN EYLEME HAZIRLANIYOR
Eklenme : 15.05.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

VATANDAŞ SESİNİ DUYURABİLMEK İÇİN EYLEME HAZIRLANIYOR

Çine’de son olarak 12 yaşındaki bir çocuğun trafik kazasında vefat ettiği yolda vatandaşlar önlem alınması ve seslerini yetkililere duyurabilmek için eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kazada; bisikleti ile sokak yolundan bulvara çıkmak isteyen 12 yaşındaki Alattin Efe Peslan'a Yatağan yönünden Çine Merkeze doğru ilerleyen 35 KGA 60 plakalı ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan çocuk 112 Acil Servis Ekipleri tarafından önce Çine Devlet Hastanesine ardından Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kazada vücudunun çeşitli yerlerinden ciddi bir şekilde yaralanan ve bir süredir yaşam mücadelesi veren küçük çocuk hayatını kaybetti. Çocuğun ölümü ilçe halkını yasa boğdu.

Son olarak Alattin Efe’nin ölümü ile sonuçlanan birçok trafik kazasının yaşandığı ve bugüne kadar birden fazla ölümlü kazanın oluştuğu ve birçok kişinin yaralandığı kazaların meydana geldiği Aydın-Muğla Karayolu meşhur Çine Köfteci İşletmelerinin bulunduğu Çine Sosyal Tesisleri karşısındaki yaya geçidinde trafik ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen bir grup vatandaş sesini duyurmak için önümüzdeki günlerde yaya geçidinde emniyet güçlerinden alınacak izin kapsamında kontrollü bir eylem planladıkları öğrenildi. Alattin Efe’nin acılı babası Mustafa Peslan ve yakınlarının da katılacağı eylemde 10 dakikalığına yolun trafiğe kapatılması ve ardından emniyet güçlerinin olay yerine gelmesi ile eylemin son bulması bekleniyor.




Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA