ÇİNELİLER ÇUF ÇUF'LUYOR
Eklenme : 15.03.2024
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNELİLER ÇUF ÇUF'LUYOR

Çineliler de Türkiye'de 'çuf çuf hoca' olarak bilinen Haq Khatteb Hussain Ali'yi tiye aldı.



Pakistan'da yaşayan çıkardığı seslerle hastaları şifa ettiğine inanılan "çuf çuf hoca" lakaplı Haq Khatteb Hussain Ali Türkiye'de fenomen ve alay konusu haline geldi. Türkiye'de yaşayan bir çok din adamının da eleştirisine maruz kalan çuf çuf' hoca sosyal medyada eğlence konusu oldu. Çineliler de sosyal medyada 'çuf çuf' hoca efektleri ile paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor.

Sosyal medyada binlerce müridi bulunan ve muridlerine çıkardığı çuf çuf sesiyle kendisine odaklayan çuf çuf hoca lakaplı tarikat üyesi vatandaşlar tarafından merak uyandırdı. Kafasındaki taç ile bambaşka bir figür olan çuf çuf hoca sosyal medya platformlarındaki paylaşımlar ile dikkat çekiyor. Kendisine getirelen psikolojik travması bulunan hastları tedavi ettiği görüntülerin de olduğu çuf çuf hocanın Pakistan'lı ve adının Haq Khateeb Hussain (Haq Khatteb Hussain Ali Badshah Sarkar) olduğu biliniyor. Tarikat Merkezinin ise Pakista'nın Pencap Eyaletinde olduğu bilinler arasında.

DİNİ KULLANIP YÜZBİNLERCE İNSANI KANDIRIYOR

Yüzbinlerce insanı etrafında toplayan çuf çuf hoca lakaplı Haq Khateeb Hussain dini değerleri insanların hassasiyetleri üzerinden kullandığı ortaya çıktı. Çıkardığı seslerle şifa dağıttığına inanılan hocanın sosyal medyada paylaştığı videolar ise yalan ve kurgudan ibaret olduğu öğrenildi.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine çufçuf

Yazılım EMA