ÇİNE'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Eklenme : 11.09.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Çine’de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı resmi açılış töreni Hüseyin Özkan İlkokulu’nda gerçekleştirildi.  

Çine’de İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk sunumu yapıldı. Etkinlik Hüseyin Özkan İlkokulu’nda devam etti. Halk oyunlarının sergilendiği etkinlik ilk ders programı ile son buldu. Etkinliğe; Çine İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Baro Temsilcisi Av. Aylin Aytepe, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Çine İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, AK Parti Çine İlçe Başkanı vekili Serkan Sevinç, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, müdürler, öğretmenler ve veliler katıldı. Hüseyin Özkan İlkokul Müdürü Özgür Soğancı, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ise şunları söyledi: Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz, tüm vatandaşlarımızı, Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarından biri olan “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi” görevini üstlenmiştir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedeflerimiz çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Değerli öğretmen arkadaşlarım, heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle ben de diyorum ki, sözler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.




Haber Resimleri
















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Eğitim Çine

Yazılım EMA