ÇİNE'DE HAREZMİ EĞİTİM MODELİ UYGULANDI
Eklenme : 09.06.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'DE HAREZMİ EĞİTİM MODELİ UYGULANDI

Çine’de 2022-2023 Dönemi Harezmi Eğitim Modeli Tanıtım ve Yaygınlaştırma Programı gerçekleştirildi.



Çocukların günlük, gerçek yaşam becerilerini tanımlayıp, problem çözme becerilerinin temelinde algoritma tasarlayan, kodlama, STEM, yaratıcı düşünme, çevre ve doğa bilincini geliştiren, süreç boyunca bu sorunların nasıl çözüleceğini belirleyip yenilikçi fikirler üreten Harezmî Eğitim Modeli Tanıtım ve Yaygınlaştırma Programı Çine’de de gerçekleştirildi. Öğrenciler bu anlamda açılan sergi ile hünerlerini sergiledi. Ayrıca katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan şunları söyledi; 2023 Eğitim Vizyonunda öğrencilerin, çevrelerinde gördükleri sorunlara erken yaşlardan itibaren yenilikçi çözümler geliştirme farkındalığı ve bu çözümleri Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Güzel Sanatlar gibi farklı disiplinlerle harmanlayarak üretme becerisi kazanması, gelişmiş ülke eğitim sistemlerinin temel hedeflerinden biri hâline geldiğini biliyoruz. Bu amaçla birebir örtüşen Harezmi Eğitim Modeli, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize “sorunlara çözüm geliştirme” ve “hayallerini hayata geçirme” fırsatı sunuyor. Harezmi Eğitimi, disiplinler üstü düşünebilen ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini beceri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın yeniliklerine milli ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefleyen milli bir eğitim modelidir. Bu yaklaşım ışığında yıl içinde ilçemizden 4 okulumuz Harezmi Eğitim Modeli becerilerini uygulamaya geçirmiştir. Geleceğin eğitimini nasıl kurgulayacağımız ve nasıl doğru uygulayacağımız noktasında kendini sürekli yenileyen ve geliştiren değerli öğretmenlerimizi ve kıymetli öğrencilerimizi, canı gönülden kutluyorum. Birlikte yürüdüğümüz bu yolda  öğretmenlerimize, öğrencilerimize verdikleri desteklerinden dolayı idarecilerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.


Haber Resimleri



















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA