“KÖPEK VE KEDİ SAHİPLENMEK SADECE SEVDİĞİMİZ İÇİN YAPILABİLECEK BİR ŞEY DEĞİL”
Eklenme : 23.11.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

“KÖPEK VE KEDİ SAHİPLENMEK SADECE SEVDİĞİMİZ İÇİN YAPILABİLECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Çine’de faaliyet gösteren Kuşçu Amca Pet Shop İşletme Sahibi Emre Tezer, evcil hayvan besleyen hayvan severleri uyardı. Tezer, sokaktaki can dostlara dikkat çekerek, “Köpek ve kedi sahiplenmek sadece sevdiğimiz için yapılabilecek bir şey değil” dedi.

“Öncelikle insanların bir anlık kararla, sevimli görerek sahiplendikleri pek çok köpeğin ve kedinin sokaklarda olduğunu söylemek isterim” diyen Emre Tezer, “Köpek ve kedi sahiplenmek sadece sevdiğimiz için yapılabilecek bir şey değil. İnsanların çoğu, bir hayvanı sonunu düşünmeden hayatına dahil ediyor. İnsanların bu kararı vermeden önce kendilerine sormaları gereken birçok soru olduğunun farkında bile değiller. Bir canlıyı seçer ve sahiplenirken kendinize sormanız gereken soruların hepsini "evet" diye yanıtlayabiliyor olmalısınız, aksi taktirde ister ücret ödediğiniz ister gönüllülükle sokaklardan ya da barınaklardan sahiplendiğiniz bir canlı olsun ister yavru ister yetişkin bir canlı olsun maalesef çoğunun kaderi "terk edilmek" oluyor” dedi.

“SİZE İHTİYAÇ DUYAN ÇOCUKLAR GİBİDİRLER”

Emre Tezer, “Bir hayvani sahiplenmeden önce kendinize ilk soracağımız soru ben bu hayvana sonuna kadar bakabilir miyim? Olmalıdır. Yani ben bu hayvani sahiplendiğimde karşılaştığımız ilk sorunda ondan vaz geçer miyim yoksa sabırlı davranıp karşılaştığımız sorunları çözmek için çaba harcar mıyım? Olmalı. Çünkü yaşayacaklarımız sadece 2 günlük bir macera değil 10-15 sene sürecek uzun süren bir serüven olacaktır. Eğer cevabınız evet ben bu hayvani sonuna kadar sevgiyle bakacağım ise kendinize diğer şu önemli soruları da sormalısınız. Alacağım köpeğin cinsi benim yaşam şartlarıma uygun mu? Bir köpek sahiplenmek bakımını gerektiği gibi üstlenmek için gerekli maddi imkanlara sahip miyiz? Hayatıma alacağım hayvana ayırabilecek zamanım var mı? Ben bir köpek sahiplenmeden önce kendime sormam gereken bütün bu sorulara evet diyorum diyorsanız bir hayvan sahiplenmek için hazırsınız demektir. Lütfen unutmayalım; köpekler ve kediler 2-3 yaşlarındaki hareketli ve size çokça ihtiyaç duyan çocuklar gibidirler. Onların birer canlı olduğunu ve onların da duygularının olduğunun bilincinde olarak, karşılıksız sizi seven bu canlılara lütfen layıkıyla bakalım” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


çine köpek kedi

Yazılım EMA