“KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”
Eklenme : 25.11.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

“KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Çine Belediyesi Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetlerinin Önlenmesi Komisyon Başkanı Semra Eroğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında, “İçinde yaşadığımız bu şiddet sarmalının bir an önce yok olmasını diliyorum” dedi.



Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Çine Belediyesi Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetlerinin Önlenmesi Komisyon Başkanı Semra Eroğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çine’nin tek kadın belediye meclis üyesi olan Semra Eroğlu mesajında şu ifadelerine yer verdi: Ne yazık ki ilan edilen bugünün kadına yönelik şiddetin son bulması için gereken farkındalığı yaratmakta tek başına yeterli olması mümkün değildir. Kadına, erkeğe, hayvana taciz, tecavüz, yok ediş ülkemizde gün geçtikçe tırmanmakta toplumun ruh sağlığı adına kaygı verici olaylar hemen hemen her gün haber bültenlerinde yer almaktadır. Özellikle aldığı ayrılık kararını kabul etmeyen bir eşe sahip, toplumsal yaşamın içinde tehdit ve tehlike altında yaşamak zorunda kalan kadın zarar görmemek adına yaşamını karabasana dönüştüren kişiden saklanmakta, çalışmamakta, yaşadığı yeri, sevdiklerini terk etmek zorunda kalmaktadır. Hastalıklı bir ruhu yaşamına dahil etmiş olmanın ağır yükünden kurtulamayan kadın kendisinin, çocuklarının ve yakınlarının can güvenliği olmadığı, özgürlüklerinden mahrum edilmiş, endişe ve korkuya örülmüş bir yaşama mahkûm olmaktadır. Halbuki sağlam bir adalet sistemi kadını kendisini korumak durumunda bırakmamalıdır. Yapılması gereken; şiddet eğilimi olan vahşi insanları kadınlarımızdan, çocuklarımızdan uzak tutabilmektir. Bununda en mümkün yolu eğitimden, ekonomik özgürlüklerden, caydırıcı yasalardan geçer.

“TÜM ARAŞTIRMALAR DOĞRULUYOR”

Bu anlamda kadınlara yönelik her türlü şiddet girişimi en ağır yasalara tabi tutulmalıdır. Bir diğer önemli husus özellikle erkek çocuklarımızın yetiştirilme şekli ve aldıkları eğitimdir. Anneleri, babaların oğullarına kadınlarında en az kendileri kadar değerli olduğunu anlatması, kız çocuklarına da gelin olmaktan öte yaşamlarının da olduğunu öğretmesi, eşit bireyler olarak yaşamın daha kolay ve keyifli olduğunu aşılaması gerekir. Şiddetin kaynağının çocuklarımızın yetiştirilme biçimi olduğunu tüm araştırmalar doğruluyor. Bu durumda erkek çocuklarımızın eğitilmediği her an binlerce kadın kaybettiğimizi yakından gözlemliyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde içinde yaşadığımız bu şiddet sarmalının bir an önce yok olmasını diliyorum. Erkeği kadını demeden herkesin tavrı ve tepkisi ile destek olduğu bir mücadele konusu olsun şiddet.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA