‘KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ’ ÇİNE’DE TANITILDI
Eklenme : 28.03.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

‘KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ’ ÇİNE’DE TANITILDI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı Çine’de düzenlendi.

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu toplantıya Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Baro Temsilcisi Av. Aylin Aytepe, İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir ve Beste Kandemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu, Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve eşi Hatice Yavuzkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşe Aktaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ensar Uygun, daire müdürleri, kurumlarda çalışan kadın memurlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un açılış konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Aydın Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Gülnur Saruhan tarafından kadınlara yönelik olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kanserde erken teşhisin önemi, sağlıklı beslenme, kadına yönelik şiddet gibi kadın sağlığı ile ilgili konularda bilgiler ve eğitim verildi.

Ülke genelinde örnek bir proje olduğunu vurgulayan Çine Kaymakamı Turan Erdoğan; “Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un talimatlarıyla, eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ve ilçelerde ilçe kaymakamlıklarımızla İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülen ‘Aydın Valiliği Kadın Sağlığı’ eğitim projemizi sizlere tanıtmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu projemizde kadın sağlığı, toplum sağlığı olarak görülmekte ve bu kapsamda ele alınmaktadır. Sağlık; ruhen ve bedenen tam iyilik hali olmasıdır. Bugün günümüzde hayata ve kadınlara dair sağlıkla ilgili konuştuğumuz her ne varsa, şiddet, kronik hastalıklar, kanserden, obeziteye, organ bağışından her türlü bağımlılık ile mücadeleye kadar hemen her başlık bu projede yer bulmuş ve çalışma kapsamına alınmıştır. Bu eğitimin önce kadınlarımıza ve onların eğitimlerinde bizzat rol aldığı tüm aile bireylerine hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize örnek olması gereken bu muhteşem eğitim projesi için Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’a teşekkür ediyorum. Projemiz tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kadınlara lütfen kendinizi ihmal etmeyin diyen Hülya Aksoy konuşmasında ise şunları değendi; “Dr. Gülnur Saruhan tarafından başlıklar altında datayla olarak konular anlatılacak. Ben çok iyi biliyorum ki anlatılacak olan başlıkları çok iyi biliyorsunuz ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Bunları davranışa dönüştürmek çok önemli. Bir kez de biz hatırlatmak için burada bulunuyoruz. Biz kadınlar kendimizi hep ihmal ederiz, biraz fedakar yapıya sahibiz. Bunu bir kadın olarak söylemem doğru değil ama böyle olduğuna inanıyorum bende. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinlediklerinizi hem kendinizde hem etrafınızdaki kadınlarla paylaşırsanız projemize destek olmuş olursunuz. Proje kapsamında emeği geçen herkese ve programımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.




Haber Resimleri








Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


kadınsağlığı

Yazılım EMA