ZEYTİNYAĞI İNSAN ÖMRÜNÜ UZATIYOR GENÇLEŞTİRİYOR
Eklenme : 20.10.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ZEYTİNYAĞI İNSAN ÖMRÜNÜ UZATIYOR GENÇLEŞTİRİYOR

Diyetisyen Ceyda Atan, Ege’nin en önemli gıda ürünü zeytinyağı hakkında bilgiler sundu. Zeytinyağının insan sağlığına ne gibi faydaları bulunuyor, tüketilirken nelere dikkat edilmeli haberimizde!



“Zeytinyağı bağışıklığı güçlendirir” diyerek sözlerine başlayan Diyetisyen Ceyda Atan; zeytinyağının metabolizmanın daha hızlı ve düzenli çalışmasını sağlayarak kilo verme dönemlerini desteklediğini söyledi. Atan; “Zeytinyağı saç, tırnak ve cilt tedavisinde kullanılır. Kalbi koruyucu bir yağdır. Vitamin deposu zeytinyağı, bağışıklık sistemini destekleyerek virüs, bakteri ve mantara karşı direnci arttırıyor. Kandaki kolestrol ve şeker düzeyini düşürüyor, yaşlanmanın etkilerini azaltıyor. İçerdiği E vitaminiyle cildi güzelleştiriyor. Ayrıca insan ömrünü uzatıyor. Kanser riskinin oluşmasını engelliyor. Safra taşı rahatsızlığına iyi geliyor” ifadelerini kullandı.  

“ZEYTİNYAĞININ ÖNEMİ BÜYÜKTÜR”

Ceyda Atan; “Doğal eczane olarak adlandırılan zeytinyağı tüketimi kilo kaybı yaşanmasında son derece etkilidir. Doğal yağ asidi vücutta yerleşik halde bulunan ödem ve toksinleri eritici içerik taşır. Bu bakımdan diyet listelerinde has zeytinyağı kullanımının önemi büyüktür” dedi.

AMAN DİKKAT!

Ceyda Atan; “Yüksek ısıda kolay yanar. Kızartma yapmadan önce yandığını fark ederseniz kesinlikle kullanmayın. Çok fazla tüketilirse kilo alımına neden olur. Aşırı tüketimi safra kesesinde taş oluşumuna ya da tıkanmaya neden olabilir. Kolesterol hastası bireyler diyetisyen kontrolünde sınırlandırılmış şekilde tüketmelidir” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA