VELİ YILDIRIM: ÇİNE EMİN ELLERDE
Eklenme : 05.12.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

VELİ YILDIRIM: ÇİNE EMİN ELLERDE

Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım; “Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız önce gelir. Bize destek veren bizimle yol yürüyen her bir baştacımız olan siz gönüldaşlarımla birlikte Türk Eğitim Sen Büyük Bir Ailedir. Organizasyon için Çine İlçe Başkanımız Erhan Ayvat ve ekibine, katılımınız ve destekleriniz için siz değerli dostlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Çine emin ellerde” dedi.



Türk Eğitim Sen’in Çine’de düzenlemiş olduğu kahvaltıya sendika üyeleri ve aileleri katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım öğretmenlerin taleplerini şu ifadeleri ile dile getirdi: Değerli Şube Başkan Yardımcım, İlçe Başkanım ve Yönetim ekibim ve siz Değerli Üyelerimiz.

Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Çine İlçe Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu Öğretmenler Günü kapsamında birlik ve kaynaşma toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz hafta kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü yine buruk ve beklentilerin başka bahara kaldığı bir gün olarak geçti.

Yılların sorun ve çözümlerine dair; somut bir adım, bir müjde bekleyen öğretmenlerin bu beklentilerine yönelik yine bir adım atılmadı. Öğretmenin mesleki saygınlığı korunmalıdır. Emeğinin karşılığı ve insanca yaşayabilecek bir alım gücüne sahip olmalıdır. Bugün, aldığı maaş yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında yer alan öğretmen ve eğitim çalışanlarının yılların birikimi olan talepleri acil çözüm beklemektedir. Bunlar:

-İnsanca yaşanabilir bir ücret için geçmiş dönemlerin kaybını da telafi olacak seyyanen ek zam.

-Enflasyon farklarının aylık ödenmesi

-Refah payı ödemesi

-Dini bayramlarda ikramiye

-Eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi.

-Gelir vergisinin %15 olarak sabitlenmesi

-Tüm branşlarda maaş karşılığının 15 saat olarak düzenlenmesi

-Sıra tayinlerinin yeniden hayata geçirilmesi

-ÖMK’nın içeriğinin beklentilere cevap verecek şekilde doldurulması

-Kariyer basamaklarında 10 yıl ve 20 yıl esasına göre kıdeme dayalı uygulama yapılması, sınav şartının kaldırılması

 

“TÜRK EĞİTİM SEN BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Bu liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Aslında değinilecek çok fazla konu var. Burada şunu ifade etmek isterim ki 6 dönem (12 yıl) Yetkili Sendika olarak Toplu Sözleşme masasına oturanlar bizim adımıza hiçbir mücadele ortaya koymamıştır. Bu yüzdendir ki bu liste böylece uzayıp gitmektedir. Suni gündemlerle eğitim çalışanlarını oyalama taktikleri ve güya sendikacılık yapıyormuş gibi yapanlar maalesef asıl gündemin çok uzağındadırlar. Yine, derdi eğitim çalışanlarının kazanım elde etmesi ya da sorunlarının çözümü olmayan dünyada eşine rastlanmayacak uygulamalara imza atmaktadırlar.  Hiçbir sendika düşünülemez ki, çalışanların kazanımlarının iptali için eylem yapsın. Sendika kazanımlar için eylem yapar, kazanımların iptali için değil. Biz Türk Eğitim Sen olarak ÖMK’nın çıkarılmasını destekliyoruz. İçeriğinin düzenlenmesi ve mesleğin adına yakışır bir kanun haline getirilmesi şartıyla. Biz Öğretmen Kariyer Basamaklarının uygulanmasını bir haksızlığın ve adaletsizliğin giderilmesi olarak görüyoruz. Kıdeme bağlı olarak uygulanması taraftarıyız. Sınav şartının iptal edilmesi talebimizden geri adım atmıyoruz. Biz Çine’de yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının yanında her türlü sıkıntı ve sorunun mücadelesini veremeye devam ediyoruz. Yereldeki yetkimizi genele taşıyarak Toplu Sözleşme sürecinde sizlerden aldığımız güç ile sizler için mücadeleye devam etmek azmiyle yola devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesine inanan Atatürk’ün yolunda yürüyen, ortak değerlere sahip bütün eğitim çalışanlarını bizimle beraber yol yürümeye çağırıyoruz.  Bu ülkede yaşayan ortak değerlere sahip insanların, milli konularda ortak davranış sergilemesi gerektiğine inanıyorum.  Bizim için olmazsa olmazımız, Önce Ülkem diyebilmektir.  Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız önce gelir. Bize destek veren bizimle yol yürüyen her bir baştacımız olan siz gönüldaşlarımla birlikte Türk Eğitim Sen Büyük Bir Ailedir. Organizasyon için Çine İlçe Başkanımız Erhan Ayvat ve ekibine, katılımınız ve destekleriniz için siz değerli dostlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Çine emin ellerde.

 


Haber Resimleri













Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA