Vakalar artıyor, uzmanlar uyarıyor: Kalabalıkta maske takın
Eklenme : 03.08.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Vakalar artıyor, uzmanlar uyarıyor: Kalabalıkta maske takın

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığın açıkladığı haftalık COVID-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, `Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız` dedi.



Dünyada da koronavirüs vakalarında bir artış olduğunu dile getiren İlhan, yeni vakaların öldürücü olmadığını, daha çok grip-nezle gibi gittiğine şahit olduklarını ama ister istemez vaka sayısındaki artış ile beraber risk grubundaki vatandaşların etkilenme oranının arttığının altını çizdi.

Risk grubunda olan vatandaşların koronavirüsü ağır geçirme, hastanede tedavi görme, yoğun bakımda olma ve vefat etme ihtimallerinin daha da yüksek olduğunu aktaran İlhan, şöyle devam etti:

"Son 1 haftada günlük yaklaşık 50 bin vakamız olduğunu söylemek mümkün. Vefat sayısında da geçen haftaya göre yaklaşık yarı yarıya bir artış var. Günlük vefat sayısı da ortalama 22 olarak geçen hafta seyretmiş Bakanlık verilerine baktığımızda. Vefatlara baktığımızda maalesef kronik hastalığı olan, ileri yaştaki vatandaşların olduğuna şahit oluyoruz. Tabii bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka bireysel önlemelere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maskemizi kalabalık olan yerlerde takmamız, ortamın havalandırılmasına mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor."


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Koronavirüs

Yazılım EMA