ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÇİNE’DE YAD EDİLDİ
Eklenme : 10.11.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÇİNE’DE YAD EDİLDİ

Çine Anadolu Lisesi tarafından Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı takdir topladı.



Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde Çine Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Programına; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Tüfekçi, Baro Temsilcisi Av. Aylin Aytepe, İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Memiş Arı, Ak Parti İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, Türk Hava Kurumu Çine Şube Başkanı Doğan Özırmak, daire amirleri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik, Çine Anadolu Lisesi'nin Atatürk Oratoryosu ile devam eden programda Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk'ü Anma ve Anlatma konuşlu şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim edildi.

Çine Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Kızıltan günün önemine dair yapmış olduğu konuşmasında; “Hocası küçük Mustafa ‘ya Kemal adını boşuna vermemiştir. Tasavvufta “Kemal’e, ermek; Fütüvvet, melamet ve hürriyet sahibi olmakla mümkündür. Fütüvvet; almadan vermeyi bilmek, cömertlik, mertlik, yiğitlik demektir. Melamet dünyevi olan her şeyden vazgeçmek demektir. Hürriyet gerçek hürriyet; içinden geleni yapmak değil, içinden gelene hükmetmek demektir. Yani nefsini yenmektir ki Mustafa Kemal’in ilk zaferi nefsine karşı olmuştur. İnsan, nefsinin elinden kurtulursa hürriyetine kavuşur. Kudret alanında, insan için herhangi bir “Kemal” söz konusu değildir. Mala, mevkie güvenen insanın kendisinden bir “Kemal” hissetmesi kuruntudan ibarettir. Kalıcı ve sürekli olan; bilgi, güzel işler Kemal’dir. Bir isim bir insanı, bir insan bir ismi bu kadar mı güzel ifade eder ve bir insana bir isim bu kadar mı yakışır? Allah hepimize Kemal’e erdirenlerden eylesin” dedi.


Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA