Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi
Eklenme : 25.02.2022
Haber Tipi: Uluslararası Haber

Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi

Ukrayna'da kayıp sayısı artıyor, 137 asker öldü, 116'sı yaralandı. Devlet Başkanı Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı.

90 günü kapsayacak 

Ukrayna Devlet Başkanlığından paylaşılan kararnameye göre, yürürlüğü girdiğinden itibaren seferberlik 90 günü kapsayacak.

Seferberlik kararının, Rusya'nın askeri harekatı nedeniyle ülkenin savunmasını güçlendirmek için Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyinin önerisi kapsamında alındığı anlatıldı.

Kaç kişinin silah altına alınacağı belirlenecek

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, seferberlik kapsamında kaç kişinin silah altına alınacağını belirleyecek.

Zelenskiy, ayrıca, 137 Ukrayna askerinin öldüğünü, 116'sının yaralandığını açıkladı. 

"Santralin güvende olduğunu söylemek imkansız"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayl Podolyak, Rus güçlerine karşı Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü kaybettiklerini duyurmuştu.

Rusların saldırısından sonra santralin güvende olduğunu söylemenin imkansız hale geldiğini anlatan Podolyak, bunun Avrupa için en büyük tehditlerden birisi olduğunu söylemişti.

ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili de Rus birliklerinin Belarus üzerinden Kiev'e doğru 3 hat üzerinden ilerlemeye başladığını açıklamıştı.




Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA