TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ YAŞAM KOÇU TUNÇ ŞENGÜL ÇİNE'Yİ TERCİH ETTİ
Eklenme : 13.05.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ YAŞAM KOÇU TUNÇ ŞENGÜL ÇİNE'Yİ TERCİH ETTİ

Türkiye’nin en ünlü yaşam koçları arasında yer alan Tunç Şengül Çine’yi tercih etti.

İletişim: 0530 323 74 91



Türkiye’nin en ünlü profesyonel yaşam koçları arasında yer alan Tunç Şengül yaşamını Çine’de sürdürme kararı aldı. Pandemi ve sonrası iş yükünün büyük bir bölümünü online olarak sürdürdüklerini belirten Tunç Şengül eşinin memleketi Çine’nin huzurlu, güvenilir ve yaşanılabilir bir ilçe olduğunu söyledi.

Çinelilere hizmet etmek ve ilçeye değer katmak istediğini ifade eden Tunç Şengül, “Ben mesleğini yapmak nasip olmayan bir Ziraat Mühendisiyim. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden mezun olduktan sonra branşında iş imkânı olmadığını fark edince kendimi geliştirerek hayatımın geri kalan kısmında ulusal ve çok uluslu şirketlerde çalışma fırsatım oldu. Buralarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalıştım. 2006’dan bu yana İstanbul, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde yönetim danışmanlığı ve değişik alanlarda profesyonel koçluk ve mentörlük yapıyorum. Sürekli kendini geliştiren ve çevresine faydalı olmak isteyen bir bireyim. Koçluk mesleği resmî gazetede yayınlanmış yönetmeliklerle çerçevesi çizilmiş bir meslektir. Bu alanda 17 tane sertifikasyona sahip bir kişiyim. Kobi danışmanlığı, öğrenci koçluğu, aile ve ilişki koçluğu, eğitim koçluğu, yönetici ve kariyer koçluğu benim hizmetlerim arasında. Koç insanların psikolojisi ile ilgilenmez. Koç psikolog veya psikiyatrist değildir. Biz haddini bilen yeterliliği ile başkalarının yeterliliğini birbirine karıştırmayan profesyonel kişileriz. Bana koçluğu öğreten mentörüm şunu söylemişti; koç ileri bakar. Koç karanlık bir yolda farları yanmayan otomobilin farlarıdır. Onun için logomuzda ışık var ve şirketimizin adı Lıghthouse Mentality. Koçun geçmişle ve travmalarla bir işi yoktur. İnsanların psikolojik durumları beni çok fazla ilgilendirmiyor. Herhangi bir psikolojik sorunla karşılaşırsam koçluk verdiğim kişiyi bir uzmana yönlendirebiliyorum.  Koç geleceğin güzel olması için yol gösterendir. Hayatı düzene sokacak çalışmalar yapar. Kişinin koçluk aldığı konuyla ilgili hedeflerini gözden geçirmesini yeni hedefler koymasını sağlar. Bu hedeflere ulaşabilmesi gerekli adımları atmasına yardımcı olur” şeklinde konuştu.

“ÇİNE’DE GİDEREK ARTAN BİR HİZMET AĞIMIZ VAR”

Profesyonel koçluk hizmetler vermesinin yanı sıra koçluk ile ilgili ilginç talepler almaya başladığını ifade eden Tunç Şengül, “Kilo vermek istiyorum yaşam koçum olur musun, sağlıklı beslenmek istiyorum yaşam koçum olur musun gibi talepler almaya başladım. Bazı yaşam koçları ve diyetisyenler gibi birbirlerinin dallarına karışmalarından ötürü bir karmaşa var şu anda. Bu hataya ben düşmedim. Ben o kargaşanın içine girmektense diyetisyen arkadaşlarımız ile iş birliği yaptım. Danışanımız motivasyon ve hedefe odaklanma gibi konularda benden beslenme ile ilgili konularda diyetisyenlerimizden destek alıyor. Sağlıklı yaşam ve beslenme konularında Çine’de giderek artan bir hizmet ağımız var. En son olarak ta eşim Pakize Şengül’ün önderliğinde zumba çalışmalarımız başladı. Bu alanlarda Pakize Hanım dışında, Diyetisyenimiz ve ortağımız Firdevs Aktaş ve Diyetisyenimiz Kübra Ballı hanımefendiler ile hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

“ÇİNE’Yİ TÜM TÜRKİYE’YE TANITIYORUZ”

Türkiye’nin en büyük platformu Armut’ta online hizmet verdiklerini belirten Tunç Şengül, “120 üzerinde danışanımız var ve bunların 85 tanesi online. Hizmet verdiğimiz platformda bin 800 diyetisyen içinde en iyi 25 sıralamasında birinci sıradayız. Çine de birinci sırada. Çünkü bizim adımız orada Lıghthouse Mentality Çine olarak görünmekte. Böyle olunca ciddi talepler geliyor. Yılda sadece diyet ile ilgili 15 bin kişinin hizmet aldığı büyük bir platformda hizmet vermekteyiz. Armut Platformu’nun kurumsal hizmet vereniyiz. Çine bizim için yeni ve bakir bir pazar onu büyütmek için çalışıyoruz. Herkesin alıştığı klasik bir diyetisyen mantığında çalışmıyoruz. Tam aksine sloganımız “DİYETTE DEĞİLSİNİZ” Diyetisyen denince akla açlık ve bir şeylerin kısıtlanması geliyor. İnsanların sağlıklı beslenmelerini sağlayarak kilo vermelerini sağlıyor ve bunun sürdürülebilir olmalarını amaçlıyoruz. Bizde kısıtlama yok. Bizde aç kalmak ve kimyasal yok. Zorlama asla yok. Sürdürülebilir bir beslenme zihniyeti oluşturmak var. Danışanlarımızı yormadan çalışmalar yapıyoruz.

Çine’de yapmak istediğimiz çok güzel ve büyük projelerimiz var. Çine Belediyesi, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile güzel temaslarımız oldu. Hep birlikte bu projeleri hayata geçirmek ve Çine’ye değer katmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA