TÜRKİYE'DE TRAFİK TERÖRÜ: 2 GÜNDE 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Eklenme : 21.08.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

TÜRKİYE'DE TRAFİK TERÖRÜ: 2 GÜNDE 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. 1 polisin şehit olduğu iki kazada toplam 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı. Gaziantep’te dün sabah meydana gelen trafik kazasında 15 kişi yaşamını yitirirken, yurt genelinde iki günde toplam 39 kişi trafik terörüne can verdi.



Gaziantep’teki kazanın bir benzeri dün akşam saatlerinde Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında oldu

Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde aralarında çocukların da olduğu iki kazada 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Kaza nedeniyle bölgeye giden İçişleri Bakanı Soylu, ilk kazaya müdahale esnasında bir polisin şehit olduğunu duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilgilendirmesinde ise “Mardin-Derik ilçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Yahya ERGİN, 20.08.2022 günü ölümlü trafik kazasına müdahale esnasında vatandaşları uzaklaştırırken freni patlayan kamyonun vatandaşların ve görevli personelin bulunduğu alana girmesi sonucu şehit olmuştur” denildi.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Kaza trafik

Yazılım EMA