SU VE BENZİN İLE DOĞAL GAZ ELDE ETTİ
Eklenme : 24.02.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

SU VE BENZİN İLE DOĞAL GAZ ELDE ETTİ

Çine’de yaşayan bir vatandaş su, benzin ve akvaryum motorunun da yardımı ile ilk önce gaz sonra ise ateş elde etti. Geliştirmiş olduğu sistem ile tasarruf sağlanılabileceğini söyleyen Morgül, “Buna benzer birçok proje var. Bu sistemlere sahip çıkılıp yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Çine’de yaşayan Mehmet Morgül, 0.5’lik su şişelerinin içerisine su ve benzin doldurdu, akvaryum motorunun da yardımı ile geliştirmiş olduğu sistem sayesinde ortaya çıkan gaz ile alev elde eden vatandaş sistemin geliştirilebileceğini belirtti. Daha önce farklı sistemlerde benzer birçok projeye şahit olduğunu ifade eden Mehmet Morgül, “0.5’lik su şişesinin birine su, birine benzin koyduk. Akvaryum hava motoru ile bağladık. Benzinin içine hava verdik, hava ile benzin şişesinde oluşan gazı ise su şişesine aktardık. Su şişesinden ise bu sayede gaz elde ettik. Elde etmiş olduğumuz gazı ateşlediğimizde ise yakıt. Kolay bir sistem ile elde etmiş olduğumuz bu yanıcı gaz geliştirilerek büyük bir proje elde edilebilir. Bizim elimizden gelen bu şartlar altında bu kadar. Gerisi mühendislere kaldı. Eğer elde etmiş olduğumuz bu sistem ekonomik açıdan bir kazanç sağlayabilecek ise neden olmasın?” şeklinde konuştu.

Evde hanımı için bu sistemi geliştirerek yemek yapımında kullanmak istediklerini ifade eden Mehmet Morgül, “Malum yakıt giderleri gün geçtikçe artıyor. Bizde vatandaş olarak arayış içerisindeyiz. Bu sistemi denedim saatlerce yanan gaz benzini neredeyse hiç tüketmiyor. Benzinde çok küçük bir eksilme oluyor. Bu sistemi geliştirerek artık yemeklerimizi bu şekilde yapma kararı aldık. Tasarruf bu devirde nede olsa kaçınılmaz” diye konuştu.




Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


DOĞAL GAZ

Yazılım EMA