Sömestr tatili 1 ay mı olacak, doğru haber mi? Yarıyıl tatili 15 gün mü, 1 ay mı?
Eklenme : 18.01.2023
Haber Tipi: Ulusal Haber

Sömestr tatili 1 ay mı olacak, doğru haber mi? Yarıyıl tatili 15 gün mü, 1 ay mı?

Sömestr tatili 1 ay mı olacak sorusu pek çok öğrencinin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde sömestr tatili için de detaylar belirlenmiş oldu. Peki, 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatili 1 ay mı olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler



Sömestr tatili 1 ay olup olmayacağı ile merak ediliyor. Sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar üzerine sömestr tatili 1 ay mı olacak sorusu gündemde yer almaya başladı. Peki, yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 1 aya mı uzuyor? İşte, o detaylar

Sömestr Tatili 1 Ay Mı Olacak?

Sömestr tatili, bu yıl toplam 16 gün sürecek. 1 aya uzatılacağına dair ortaya atılan iddiaların gerçeklik payı bulunmuyor.

6 Şubat’ta başlayan ikinci dönem faaliyetleri ara tatil sebebiyle 1 haftalık araya gidecek. Hafta sonu dahil olmak üzere öğrenciler toplam 9 gün tatil yapacak. Nisan ayında uygulanacak ara tatil ve Ramazan tatili aynı tarihlere denk geldiğinden ayrıca tatil olmayacak.

Okullarda birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım’da uygulandı. İkinci dönem ara tatili 17-20 Nisan tarihlerinde yapılacak. 


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


eğitim gündem

Yazılım EMA