ŞİMDİ BALIK ZAMANI! BALIK TÜKETİMİ VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR
Eklenme : 22.02.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ŞİMDİ BALIK ZAMANI! BALIK TÜKETİMİ VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR

Her çeşit balığın bulunduğu Artemis Çine Balıkçısı İşletme Sahibi Arif Ali Gürsoy, Çineli vatandaşlarımızın sağlığı için buradayız. Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık tüketimini öneriyor. Bizde ilçemizin bu ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

İletişim: 0256 711 01 01



Artemis Çine Balıkçısı İşletme Sahibi Arif Ali Gürsoy, balığın sağlıklı ve dengeli beslenmede son derece önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, balık etinin yüzde 15-25 arasında protein içerdiğini ve bu proteinlerin, vücuttaki dokuların korunması ve gelişmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içerdiğini söyledi. Gürsoy, “Biz demiyoruz tüm uzmanlar doktorlar söylüyor” diyerek sözlerine vurgu yaptı.

Peki uzmanlar ne diyor? Balığın az oranda yağa sahip yüksek değerli bir protein kaynağı olduğunu vurgulayan uzmanlar şu bilgileri paylaşıyor, “Balık eti yüzde 15-25 değerleri arasında protein içerir. Bu proteinler, vücuttaki dokuların korunması ve gelişmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içerir. Düşük yağ içeriği nedeniyle zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezlerinden biridir ve kilonun sağlıklı düzeylerde tutulmasına yardımcı olur. Balık; fosfor, iyot, demir, kalsiyum gibi madensel tuzlar ve A, D, K, B grubu vitaminler bakımından da iyi bir kaynaktır. İyot, çocukların zekâ gelişiminde önemli bir rol oynarken A vitamini bağışıklık sisteminin ve görmenin güçlenmesine, hastalıklara karşı direncin artmasına, D vitamini kemiğin gelişmesine, içerdiği demir kan yapımına, fosfor dokuların iyileşmesine, cildin parlak, saçların canlı olmasına yardımcı olur”

VÜCUDUN D VİTAMİNİ İHTİYACINI KARŞILIYOR

Yapılan çalışmalar, yüksek D vitamini seviyesinin yaşadığımız COVID-19 salgını günlerinde enfeksiyonun görülme riskini azalttığını, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğunu göstermiştir. D vitamini, hareketsizliğin neden olduğu kas dokusu kaybını önlemeye de yardımcı olmaktadır. D vitamini yönünden zengin olan gıdalardan biri de somon, uskumru, sardalye gibi yağlı balıklardır. Balıkta, diğer hayvansal kaynaklı besinlerin aksine doymuş yağ yerine, doymamış yağ asitleri mevcuttur. Omega-3, vücudun üretemediği ve en fazla balıkta bulunan son derece faydalı bir yağ asididir. Omega- 3 yağ asitleri, bağışıklık sistemini korumanın yanı sıra diyabete karşı ve kalp damar hastalıklarına karşı da koruma sağlar.

 


Haber Resimleri














Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA