SGK'dan EYT açıklaması
Eklenme : 01.03.2023
Haber Tipi: Ulusal Haber

SGK'dan EYT açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurum'ndan yapılan açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.



Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK), TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin yapılan duyuruda kaydedildi;

8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenleme TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Söz konusu kanun henüz Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

Konuya ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


sgk eyt

Yazılım EMA