ŞEHİRDEKİ ÇOBANIN HİKAYESİ: ÇOBAN HİDAYET
Eklenme : 23.03.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ŞEHİRDEKİ ÇOBANIN HİKAYESİ: ÇOBAN HİDAYET

Çine’de yaşayan Hidayet Altıntaş (32) geçimini sağlamak için her sabah koyunları ile şehire iniyor, koyunlarını otlatmak için evinden ayrılıp lüks binalar, araçların arasında hayvanlarıyla yakınındaki otlak alanlara gidiyor.



Sanayileşme ve modernleşmeyle birlikte ortaya çıkan kent hayatı, geleneksel üretim ve tüketim biçimleri üzerinde önemli dönüşümler gerçekleştirdi. Varlığını yeni üretim biçimlerine ve doğanın zorlu koşullarına direnerek devam ettiren çobanlık mesleği ise bir meslek dalı olmasının yanı sıra geleneksel değerlere dair pek çok ipucunu ortaya koymaya devam ederken Çine’de yaşayan Hidayet Altıntaş geçimini sağlamak için her sabah koyunları ile şehire iniyor, koyunlarını otlatmak için evinden ayrılıp lüks binalar, araçların arasında hayvanlarıyla yakınındaki otlak alanlara gidiyor.

Koyunlarını çok sevdiğini onlarla birer arkadaşlık ilişkisi olduğunu belirten Altıntaş, “Sabah koyunlarım ile uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Ben onlara onlar bana yoldaş oluyor. Şehirde bizi tanımayan yoktur. Herkes bize saygı gösterir. Araçlar koyunlarım yoldan çekilene kadar beklerler. Mesleğim peygamber mesleği yani çobanlık. Çine’de çok iyi insanlar var. Allah razı olsun bize sahip çıkıyor desteklerini esirgemiyorlar. Hayatımdan memnunum. Allah ömür verdiğince koyunlarım ile birlikte yaşamaya devam edeceğim” dedi. (Yusuf Girgin)


Haber Resimleri

















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA