SAVAŞ: ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIM YATIRIMCILARI HEMEN UYARIN
Eklenme : 27.07.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

SAVAŞ: ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIM YATIRIMCILARI HEMEN UYARIN

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili  Mustafa Savaş, Çine Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Savaş, “Üreten herkesin yanındayım. Lütfen yatırımcıları uyarın acilen projelerini hayata geçirsinler. Sırada daha çok yatırımcı var ve bekliyor. Çine’nin kalkınması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.



TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Çine OSB ziyaretine, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Kömürcüoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalar hakkında Mustafa Savaş’a bilgiler verdi.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, 39 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede 16 firmanın inşaat halinde olduğunu ve 14 firmanın ise proje aşamasında olduğunu bildirdi. Erdoğan, ileri biyoloji arıtma tesisinin devam ettiğini bildirdiği bölgede Gökyaka kısmında parke taşı dahil 3 ay içerisinde tüm altyapı çalışmalarının sona ereceğini söylerken arıtma tesisi projesinin ise 11 milyon lira maaliyeti olduğunu aktardı. 3. Etap organize sanayi bölgesi çalışmalarının ise tüm hızıyla sürdüğünü belirten Erdoğan, bin 400 dönümlük alanın bakanlıkta onay aşamasında olduğunu ifade etti.

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Dünyanın en büyük seramik fabrikası bizim ilçemizde kuruluyor. Madeni tonla değil metrekare ile satacağız. Ben buradan hemşerilerime sesleniyorum bu değerlerimizi tonla değil metrekare ile satalım. Katma değer oluşturalım. Aydın ihracatına daha çok katkı sağlayalım. Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapma vaadi veren firmaları lütfen uyaralım. Bir an önce harekete geçsinler” diye konuştu.

BİEN Seramik fabrikasının Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarına değinen Vekil Savaş, “Dünyanın en büyük seramik fabrikası burada inşa ediliyor. Bakın Aydın’ın yıllık ihracatını ikiye katlayacak bir gelişmeden bahsediyorum. Ortalama 10 dolar olsa yılda bir milyon dolar ihraç kalemi eder. Burası seramik üssü olacak. Ben doğduğum memlekette büyüyen evlatlarımızın doğduğu yerde karınlarının doymasını istiyorum. Bu amaç doğrultusunda emeği geçen bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İlave bir kişi istihdam edildiğinde bana bu mutluluk veriyor. Kaymakam Bey kimseye taviz vermeyelim. Yatırım yapmak için yer tahsis eden her firma acilen çalışmalarına başlasın. Bir çok yatırımcı kapıda bekliyor ve bir çok insanımızın istihdamı için bu çok önemli” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA