SAVAŞ: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SERAMİK FABRİKASI ÇİNE’DE İNŞA EDİLECEK
Eklenme : 07.10.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

SAVAŞ: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SERAMİK FABRİKASI ÇİNE’DE İNŞA EDİLECEK

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Türkiye’nin en büyük seramik fabrikasının Çine’de faaliyet göstereceğini açıkladı.

 TBMM KİT Komisyon Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, BİEN Seramik Fabrikası'nın Çine Organize Sanayi Sitesi'nde faaliyet göstereceğini belirterek, “4 bin kişi çalışacak. 18 ayda inşaatı tamamlanacak. Türkiye’nin en büyük seramik fabrikasının inşaatı başlıyor. Tamamen ihracat. Türkiye’de üretilen seramiğin yüzde 25’i Çine’den, bu anlamda seramik fabrikalarının merkezi haline gelecek. Bu yeterli mi yetmez. Şu anda OSB’de 35 tane işletme var. 20 tanesi önümüzdeki yıl iki yıl içerisinde de 70 tane işletme orada aktif hale gelecek. Şu anda bin kişi çalışıyor. 3 yıl içerisinde 6 bin kişi çalışacak. Bugüne kadar madenlerimizi çuvallara doldurduk ve sattık ama bundan sonra ton ile değil metrekare ile satacağız. Çine’nin evladı doğduğu yerde karnını doyuracak inşallah” dedi.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA