OSMAN AYDIN HAKKINDA AÇILAN DAVA KARARA BAĞLANDI
Eklenme : 09.12.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

OSMAN AYDIN HAKKINDA AÇILAN DAVA KARARA BAĞLANDI

CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın meyve bahçesini doludan korumak için kullandığı ses bombası hakkında açılan dava sonuçlandı. Çine Cumhuriyet Başsavcılığı, kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın meyve bahçesini doludan korumak için kullandığı ses bombasının bulutları dağıttığı iddia edilmiş. Bazı vatandaşlar makineden şikayetçi olmuş konuyu yargıya taşımışlardı. Çine Cumhuriyet Başsavcılığı ses bombası ile ilgili Osman Aydın hakkında kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Kararda; “Her ne kadar müştekilerin müracaatı ile soruşturma işlemlerine başlanılmış ise de, İlçe Tarım Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde dolu önleme makinesi diye adlandırılan eşyayı kullanmanın suç olarak düzenlendiği herhangi bir mevzuat olmadığı, yine mezkur makinenin yağmur yağmasına engel olduğuna ilişkin herhangi bir bilimsel veri olmadığı, dolayısıyla şüpheli eylemlerinde suç unsuruna rastlanılmadığı anlaşıldığından, açıklanan nedenler doğrultusunda CMK 172/1 hükmü uyarınca kamu adına kavuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi’ ibareleri kullanıldı.




Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Çine ses bombası

Yazılım EMA