NAMIK KEMAL ORTAOKULU HİKAYELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR
Eklenme : 20.04.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

NAMIK KEMAL ORTAOKULU HİKAYELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Namık Kemal ortaokulu yabancı dil sınıfı öğrencileri İngilizce öğretmeni Hazal Şahin rehberliğinde “Learning English Through Stories” etwinning projesi kapsamında hikayeler ile İngilizce öğreniyor.

Projenin kurucu ortakları Gebze Yunus Emre Ortaokulundan Arife Aydın ve Derince Pakmaya Huriye Pak Ortaokulundan Arzu Ay, Gebze Yunus Emre Ortaokulundan Gülben Cansu Taşkın, Pınar Onat, Sinem Karataş, Çayırova Tahsin Tarhan Ortaokulundan Nihal Sal, Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulundan Aysun Akkaş ise diğer proje ortakları olduğu belirtilirken projenin 10-12 yaş arası öğrencileri kapsadığı, Kasım ayında başlamış olup Nisan ayında sona ereceği öğrenildi.

Öğrenciler öykü temelli öğrenimi merkeze alan bu projede İngilizce kelime dağarcıklarını zenginleştirecek, farklı yapı ve kullanımlara aşina olacak ve İngilizce kitap okuma alışkanlığı kazanacak, proje içindeki çeşitli aktivitelerle Web2.0 araçlarını yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Proje dahilinde şimdiye dek diğer okullarla işbirlikçi ürünler ortaya kondu. Öğrenciler her ay bir kitap okuyup kitaplardaki kelimelerdeki ilgili Wordcloud tasarlamış, resimli sözlük oluşturmuş, takvim ve bulmacalar hazırlamış, akrostiş şiirler yazmış, rap şarkısı seslendirmişlerdir. Zoom üzerinden yapılan öğrenci webinarlarında Kahoot üzerinden okudukları kitaplar ilgili soruları canlı şekilde cevaplayarak sertifika kazanmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca okudukları kitapların yazarı Elçin Kuzucu ile Zoom üzerinden tanışma fırsatı bulmuşlardır. Öğrenciler bunlar gibi birçok eğitici ve keyif aldıkları etkinlikler içinde yer almaya devam ediyorlar.

Kütüphaneler haftasında ise öğrencilerimiz bir sosyal sorumluluk projesi üstlenerek web2.0 aracı kullanarak oluşturdukları kitap ayraçlarını okul kütüphanesine kitap bağışı yapan öğrencilere hediye etti. Bu anlamda kitapların sürdürülebilirliğine katkı sağlandı.

Bu ay 23 Nisan Dünya Kitap gününde ise öğrenciler partner okullardaki arkadaşlarına kitap hediye edecek ve final ürünü olarak ise ortak bir hikaye yazma çalışması yürütecekler.




Haber Resimleri















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA