Muş'ta bir köy kara gömüldü, tünel açtılar! 'Artık kar atacak yer kalmadı'
Eklenme : 30.01.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Muş'ta bir köy kara gömüldü, tünel açtılar! 'Artık kar atacak yer kalmadı'

Muş’un Yukarıyongalı Köyü'nde yoğun kar yağışı nedeniyle tek katlı evler kara gömülürken, hayvancılıkla uğraşan besiciler ahırlara ve işlerine açtıkları tünellerden ulaşım sağlıyor. Köy sakinlerinden Eyüp Omur, "100 metre Bolu Tüneli gibi tünel açtık" derken Mustafa Yöndem ise "Artık kar atacak yer kalmadı. Bütün evler kara gömülmüş durumda. Hayat durdu" diye konuştu.

Merkeze 48 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Yukarıyongalı Köyü etkili olan yağıştan dolayı kara gömüldü. 100 hane ve yaklaşık 600 nüfuslu köyde kar yağışının yanı sıra tipi ve fırtınanın da etkisiyle köydeki evler, ahırlar ve samanlıklar kara teslim oldu.

İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda kendi imkanlarıyla patika yollar oluşturan köy sakinleri, ahırlardaki hayvanlara ulaşabilmek için ise kardan tüneller açtı. Çatı ve damlarda biriken karları temizleyen vatandaşlar, günün büyük bir bölümünü karla mücadelede kullandıkları küreklerle geçiriyor.

“TÜNELİMİZ ADETA BOLU TÜNELİNE BENZİYOR”

Kar yağışından dolayı bütün evlerin kar altında kaybolduğunu ifade eden köy sakinlerinden Eyüp Omur, ahırlara ulaşmak için tünelleri kullandıklarını söyledi.




Haber Resimleri















Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Kar muş

Yazılım EMA