Merkez Bankası 2022 yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı
Eklenme : 29.01.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Merkez Bankası 2022 yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2022-I’in tanıtımı amacıyla bankanın idare merkezinde düzenlenecek bilgilendirme toplantısında sunum yaptı."Enflasyonun 2022 yıl sonunda %23,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Sanayi üretiminin son çeyrekte de yükseliş eğilimini sürdürdüğünü söyleyen Kavcıoğlu, "İhracat artış trendini 2021'in son çeyreğinde de sürdürdü. Cari işlemler dengesinin 2022 yılında fazla vereceğini öngörüyoruz." dedi. Kavcıoğlu, "Dolarizasyonun etkisinin sıfırlanması birinci önceliğimiz. Liralaşmanın enflasyonun üzerinde çok olumlu etkisi olacaktır. Dezenflasyon sürecini hızlı bir şekilde başlatacağız. Liralaşma süreciyle enflasyon tek haneye inecek ve Türkiye'nin gündeminden kalkacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022 yılında enflasyon tahminlerinin yüzde 23,2 olduğunu söyledi. Kavcıoğlu "Enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsayacağını öngörüyoruz" açıklamasında da bulundu.

Kavcıoğlu 2022 yılının ilk Enflasyon Raporu toplantısında konuştu.

Kavcıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin ana ticaret ortaklarında büyüme öngörüleri daha çok yukarı yönlü, 2022 öngörüleri bir miktar aşağı güncellendi. Küresel iktisadi faaliyet üzerindeki risklerin sınırlı olduğunu değerlendiriyoruz, Türkiye'nin dış talep görünümü olumlu seyrini korumaktadır. Enerji fiyatları geçtiğimiz rapor dönemine göre geriledi. Doğal gaz fiyatları 2020 düzeylerine göre oldukça yüksek seyrediyor. Enerji dışı emtialar Ekim-Aralık dönemine göre artışını sürdürdü.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Merkez bankası

Yazılım EMA