MECLİSTEN ÇİNE BELEDİYESİNE KREDİ YETKİSİ
Eklenme : 01.02.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

MECLİSTEN ÇİNE BELEDİYESİNE KREDİ YETKİSİ

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in katılmadığı Şubat Ayı Meclis Toplantısı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Yörük başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, Çine Belediyesine kredi yetkisi verdi.

2022 yılının ikinci meclis toplantısı olan Çine Belediyesi 2022 Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer katılmadı. Meclis Başkanlığını Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Yörük yaptı. Toplantıya, CHP Çine Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ve İYİ Parti Çine İlçe Teşkilat Bşkanı Erkan Bozkurt’ta katıldı. Türkiye ile AB Arasında Şehir Eşleştirme II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programına başvuruda bulunulması için meclis üyelerinden yetki alındı. Bu anlamda imza yetkisi Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e verilir iken Başkan Dinçer olmadığı zaman imza yetki görevi Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’a verildi.

“350 BİN LİRASINI KULLANMADIK”

Gündemin son maddesi ise; Çeşitli yatırımlar için bankalardan kredi kullanılmasının konusu görüşüldü. Son madde ile ilgili AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, kredinin ne amaçla ve nerelerde kullanılacağını sordu. Bu soruya Başkan Vekili Hasan Yörük, “Geçen yılda aynı şekilde kredi kullandık. Krediyi önlem olarak alıyoruz. Yani, işçi maaşları ödeme sıkıntı yaşanırsa veya çarşı mahallelerde telefon ve doğalgazdan dolayı tamamen taşlar sökülmüş vaziyette bunlardaki yol yapım çalışmalarında gibi yerlerde kullanmak amacıyla alıyoruz. Geçen yıl Şubat ayında da 3 milyon 300 bin lira kredi almak için yetki almıştık. Bunun 2 milyon 950 bin lirasıyla 7 araç 2 tane iş makinası aldık. Bugünkü değeri 5 milyon 400 bin lira. Geçen senenin aldığımız kredinin 350 bin lirasını kullanmadık. Hiç kullanmadan duruyor. Gerekli olduğu zaman kullanılması için aldığımız bir tedbirdir” şeklinde açıklamada bulundu. Açıklamanın ardından son gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.




Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


çine belediyesi

Yazılım EMA