MARMARİS'TEKİ YANGINDA SON DURUM
Eklenme : 21.09.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

MARMARİS'TEKİ YANGINDA SON DURUM

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor. Bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki bir kişi yangına ilişkin gözaltına alındı. Öte yandan yangın söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden Rusya'ya ait bir helikopter, Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.



Muğla Marmaris'e bağlı Yalancıboğaz mevkiinde orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin durumu orman ekiplerine bildirmesiyle yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Bunun üzerine vatnadaşların arama motorlarında araştırdığı Marmaris'te yangın mı çıktı? | Son dakika Muğla Marmaris'te son durum- Yangın söndürüldü mü? Muğla hava durumu konularını haberimizde derledik. İşte detaylar...

Marmaris Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi.

MARMARİS ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Havadan ve karadan müdahalenin yapıldığı orman yangınını söndürme çalışmaları, ekiplerin tüm çabasıyla sürüyor. Yangın bölgesinde rüzgarın etkili olduğu öğrenildi.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR MU?

AFAD tarafından yapılan açıklamada; "Bölgede meydana gelen orman yangınına Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda; 14 uçak ve 23 helikopter ile müdahale edilmektedir. Yangın, an itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Muğla'da rüzgarın hızı saatte 18 km civarındayken kentteki nem oranı ise yüzde 21 olarak ölçüldü. Akşam saatlerinde nem oranının artması beklenirken rüzgarın da hız kazanacağını kaydeden Meteoroloji uzmanlarının bilgilendirmelerinin ardından alevlerin akşam saatlerine kadar söndürülmesi hedefleniyor.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA