Lozan Antlaşması'nda gizli madde var mı? TBMM Başkanı Şentop son noktayı koydu
Eklenme : 04.01.2023
Haber Tipi: Ulusal Haber

Lozan Antlaşması'nda gizli madde var mı? TBMM Başkanı Şentop son noktayı koydu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Lozan Antlaşması'nda gizli maddeler bulunduğu ancak 2023'te sona ereceğine dair iddialara yanıt verdi. Süre meselesinin söz konusu olmadığını ve anlaşmada böyle bir şey olmadığını ifade eden Şentop, "Uluslararası anlaşmalarda gizli bir hüküm olamaz. Gizli hüküm denilen bir şey varsa anlaşma değildir; anlaşma metninden değildir zaten. Böyle bir şey yok" dedi.



TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te basın mensuplarının Lozan Antlaşması'nın gizli maddeleri olduğu yönündeki iddiaları sorması üzerine, bunları ilk duyduğunda espri olarak algıladığını söyledi.Lozan Antlaşması'nın süreli veya 100 yıllık bir anlaşma olmadığını, birçok ülkenin taraf olduğu bir anlaşma olduğunu vurgulayan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süre meselesi söz konusu değil, anlaşmada böyle bir şey yok. Gizli madde meselesi de hukukçular açısından tuhaf karşılanacak bir durum. Çünkü, bir anlaşma yapıldığı zaman bu anlaşma, o imzalayan ülkelerin parlamentolarına gelir, orada onaylanır.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA