Eklenme : 26.09.2021
Haber Tipi: Uluslararası Haber

'KRAL' BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN YARIŞACAK

Gürcistan'da 2 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerde oldukça ilginç bir aday yarışıyor. Yıllar önce ülkeye yerleşen ve "İbo kabilesinin kralı" olarak tanınan Nijeryalı Arinz Richard Ogbunuju, belediye başkanlığını hedefliyor.

Gürcistan'da 2 Ekim'de düzenlenecek yerel seçimlerde başkent Tiflis'te belediye başkanlığına aday olan, Nijerya'daki "İbo kabilesinin kralı" Arinz Richard Ogbunuju, seçimlerde kazanması durumunda kente yabancı yatırımları çekmeyi hedefliyor.

Gürcistan tarihinde ilk kez, Nijerya asıllı siyahi bir iş insanı, 2 Ekim'deki seçimlerde Tiflis Belediye Başkanı olmak için diğer siyasi rakipleriyle yarışacak.

Gürcistan Merkez Seçim Komisyonunun resmi internet sitesinde, ağustos sonunda yer alan açıklamaya göre, muhalefet partisi "Bizim Birleşik Gürcistan" tarafından Tiflis Belediye Başkanlığına aday gösterilen, Gürcistan vatandaşlığı da bulunan Ogbunuju, adeta yerel ve yabancı basının ilgi odağı oldu.

Gürcistan'da parfüm satarak iş kuran, daha sonra ikinci el araç ve araç parçası satarak işini geliştiren ve bugün çeşitli işletmelere sahip olan Ogbunuju, ana dil seviyesinde Gürcüce konuşabiliyor.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA