Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi
Eklenme : 16.12.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 Aralık'ta sona erecek sınavlar ile ilgili süreci yakından takip ediyor.



Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrenciden yaklaşık 600 bini sınavlara girdi.

Çevrim içi ortamda 9 Aralık'ta başlayan sınavlar, 20 Aralık'a kadar devam edecek.

Sınavlara erişim sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.

Bunun yanı sıra bakanlık, sınav sorularını internet üzerinden paylaşarak kopya çektiği anlaşılan öğrencilerin sınavları hakkında da gerekli işlemleri yapıyor.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Sınav eğitim

Yazılım EMA