KARPUZLU’DA HEYECANLANDIRAN KEŞİF
Eklenme : 22.12.2021
Haber Tipi: Yerel Haber

KARPUZLU’DA HEYECANLANDIRAN KEŞİF

Aydın'ın Karpuzlu ilçesindeki Alinda Antik Kenti'nin iki kilometre kuzeybatısında, içinde insan figürlerini andıran kaya resimlerinin olduğu bir mağara bulundu.

3 bin 500 yıllık Alinda Antik Kenti’nde Doç. Dr. Murat Çekilmez’in başkanlığında yüzey araştırması yapıldı. Yapılan çalışmalarda Alantik kentin iki kilometre kuzeybatısında bir mağara bulundu. Ekipler mağaranın içerisinde kaya üzerinde insan figürlerini andıran resimlere rastladı. 4’ü kadın, 2’si erkek olduğu değerlendirilen resimler büyük heyecan yarattı. Yapılan incelemelerde mağara ve kaya resimlerinin M.Ö. 5 binli yıllara dayandığı ortaya çıktı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, “Karpuzlu ilçesindeki Alinda’yı M.Ö. 1400’lü yıllara kadar takvimliyorduk. Ancak bölgede yaşam tarihini şimdi M.Ö. 5 binli yıllara yani günümüzden 7 bin yıl önceye kadar takvimlemeyi başardık. Mağara resimleri bulduk. Resimler görülebilir düzeyde korunmayı başarmış” dedi.

Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdulbari Yıldız, “Alanda yapılan incelemelerde kök boyasıyla yapılmış insan figürleri bulundu. Bu alanı koruma kuruluyla SİT alanı haline getirdik. Çalışmalar devam edecek” diye konuştu.




Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA