Hıdırellez duası ne zaman okunur? Hıdırellez duası nasıl yapılır, nedir?
Eklenme : 05.05.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Hıdırellez duası ne zaman okunur? Hıdırellez duası nasıl yapılır, nedir?

5-6 Mayıs 2022 tarihlerinde yaşanacak Hıdırellez Bayramı için ritüeller başladı. Bu noktada Hıdırellez gül ağacı ritüeli en çok öne çıkan geleneklerden biri oldu. Hıdırellez duası ile birlikte bu sene gerçekleşmesini istedikleri dilekleri yazarak ya da çizerek gül ağacı altına koyacaklar duanın okunuşunu araştırmaya başladı. Bu noktada Hıdırellez gül ağacı duası okunuşu yakın takibe alındı. Peki, Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez duası ne zaman okunur, nedir? Hıdırellez Duası oku!

Hıdırellez duası ile dilek dileyecek Orta Asya ve Balkanlar kültürü başta olmak üzere birçok kültürün insanı yeşillik alanlarda şenliklere katılacak. Hıdırellez ritüelleri bünyesinde yapılan gül ağacına dilek bağlamak için Hıdırellez Duası okunuşu ile gündemdeki yerini aldı. Hızır Günü de denilen doğanın canlanışını ve Hızır ile İlyas aleyhisselamın yeryüzünde buluştuğu günü işaret eden bu özel gün için Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez duası ne zaman okunur? İşte Hıdırellez dilek duası…

HIDIRELLEZ NE ZAMAN?

Yüzlerce yıllık geleneklerden biri olan Hıdırellez bu sene ve her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yıl Hıdırellez tarihleri Perşembe ve Cuma günlerine denk geliyor.

Hıdırellez 2022 yılında 5 Mayıs Perşembe akşamı başlayacak, 6 Mayıs Cuma ikindi ezanında bitecek.

HIDIRELLEZ DUASI NASIL YAPILIR?

Hıdırellez dilek duası için şöyle deniyor:

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

HIDIRELLEZ DUASI NE ZAMAN OKUNUR?

Hıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir. Bu gelenek Hıdırellez akşamında gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceği gibi şekil olarak da gül ağacının altına çizilebilir. Ev isteyen ev resmi, araba isteyen araba resmi çizebilir. Hıdırellez sabahı da ilk iş gül ağacının dibine gidilir ve o notlar alınıp suya bırakılır.

Hıdırellez akşamında bir diğer dilek dileme biçimi de gül ağacına para asmaktır. Asılan paralar ve dilekler 6 Mayıs 2020 sabahı erkenden geri toplanır. Para cüzdana konulur ve yıl boyunca o para harcanmaz. Hıdırellez parası kişiye o yıl boyunca darlık ve parasızlık yüzü göstermez.

Buna göre 5 Mayıs akşamı gül ağacı altına dileklerinizi yerleştirirken bu duayı okumalısınız. Ayrıca ertesi gün suya bırakırken de tekrar edebilirsiniz.




Haber Resimleri










Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


hıdırellez

Yazılım EMA