HATIPKIŞLA GÖLETİ SU TUTMAYA BAŞLADI
Eklenme : 10.04.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

HATIPKIŞLA GÖLETİ SU TUTMAYA BAŞLADI

Karpuzlu’da yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlayan Hatipkışla Göleti, bin 100 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak.  



Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Aydın’da yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya çalışıyor.


Son olarak Karpuzlu’da bulunan 710 bin metreküp su depolama hacmine sahip olan Hatipkışla Göleti’nde sulama hattı ve sanat yapıları imalatları tamamlandı.
Göllette tutulan su, bin 100 dekar araziye hayat verecek. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, “Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bulunan “Hatipkışla Göleti” 710 bin metreküp su depolama hacmine sahip olup, sulama hattı ve sanat yapıları imalatları tamamlanmıştır. Gölette su tutulmuş olup, mekanik imalatların tamamlanmasına müteakip 1.100 dekar zira arazinin sulanması sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA