Göyçe-Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti Kabinesine Yeni Dışişleri Bakanı Atandı
Eklenme : 22.03.2023
Haber Tipi: Uluslararası Haber

Göyçe-Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti Kabinesine Yeni Dışişleri Bakanı Atandı

Göyçe-Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov’ un Dışişleri Bakanlığı görevine Ferhat Süleyman Çınar getirildi.



Dışişleri Bakanı Ferhat Süleyman Çınar, kendi topraklarında ikamet eden ve
vatandaşı olmayan nüfusun ulus devlet tarafından yönetilmesi, diaspora gruplarının ikamet ettikleri ülkelerin iç ve dış siyasetinde güçlü aktör ve lobi rolleri, diasporaların siyasi toplum teorileri, katkıları ve itirazlarının dikkate alınması, yurtdışındaki topluluklarla iş birliği geliştirme ve bağ kurma gibi bir çok stratejik konuyu içeren, Türk Diaspora Politikası alanında yapılan çalışmaların doygunluğa ulaşmasında önemli roller oynamıştır. Uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması ve korunmasında çok uluslu forum olma
özelliğini koruyan Birleşmiş Milletler’ de ilke ve hedeflerin her zaman en kuvvetli savunucularından biri olmuştur. Uluslararası sorunların çok taraflı iş birliği yoluyla çözümünü destekleyen Dışişleri Bakanı Ferhat Süleyman Çınar, dünya lobisindeki faaliyetlerini çok zengin dış politika profiliyle harmanlayarak Birleşmiş Milletler çalışmalarına Diplomat unvanıyla katılmıştır.
Dışişleri Bakanı Ferhat Süleyman Çınar, uluslararası STK ve Kulüplerle birlikte dünya lobisinde ve diasporasında çalışmalarına etkin bir şekilde devam etmektedir. Engin dünya görüşü ve sonsuz vizyoner perspektifiyle Göyçe-Zengezur Azeri Türk Cumhuriyeti Kabine çalışmalarına katıldığı ilk günden itibaren farklı bir bakışı getiren Dışişleri Bakanı Ferhat Süleyman Çınar; 25 Ekim 1978 tarihinde Ankara’ da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2008 yılına kadar hayatının çoğunu Ankara’ da geçirdi.
Kariyerine 1993 yılında Türkiye’ nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in aile şirketinde başladı. Yaklaşık 20 yıl aynı şirkette farklı görevlerde bulundu.
1997 Şener Group Kazakistan iş Platformunda etkin görevler aldı.
2001 İstanbul Tatilya Eğlence Merkezinin kurulması ve işletmeciliğinde yer aldı. 2004 Kent Bank Yönetiminde Süleyman Demirel’ in asistanlığını yaptı.
2006 Bayındır Holding Kamuran Çörtük ile Özbekistan’ da ticari konularda birlikte çalıştı. 2007 Şener Grup’ ta Ali Çetin Şener, Cavit Çağlar ve Kamuran Çörtük ile birlikte Asya ülkelerinin uluslararası ticari işlerinde büyük sorumluluklar aldı. 2011 Royal Holding’ de görev aldı. Finans, Denizcilik, Altın sektörlerinde Körfez ve Afrika şirketlerinde etkin roller aldı. Royal Holding Türkiye’ de yaşanan sorunlar nedeniyle 2015 2019 yılları arasında ticari pozisyondan uzak kalmıştır. 2019 Alroyal Holding’ in kurucu başkanlarından biri oldu. 2022 Halen dünyada markalaşmış firmaların uluslararası ticari danışmanlığını yapmaktadır. 48 ülkede tecrübesi ile Kraliyet Ailelerinin özel işlerini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. (Murat Şenbaklavacı)


Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


siyaset gündem

Yazılım EMA