FENERBAHÇE AEK'YI DEVİRDİ
Eklenme : 07.10.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

FENERBAHÇE AEK'YI DEVİRDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde Rennes deplasmanında müthiş bir efor ortaya koyan Fenerbahçe bu kez gücünü Rum temsilcisi AEK Larnaca'ya karşı kullandı. Derbi maçta Beşiktaş'la golsüz berabere kalan Sarı-Lacivertliler, Rum ekibini Michy Batshuayi ve Rafael Mamas'ın (k.k) attığı gollerle 2-0 devirdi. Maçın başından sonuna üstün olan Kanarya bir kez direğe takıldı, AEK kalecisi Kenan Piric karşılaşmayı 8 kurtarışla tamamladı.



Fenerbahçe , UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 3. haftasında bugün Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEK Larnaca'yı konuk etti. Grubundaki ilk maçında konuk ettiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibini 2-1 mağlup etmeyi başaran Sarı-Lacivertliler, 2. maçında ise Fransa'nın Rennes takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.
Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, grubunda 2 maç sonunda elde ettiği 4 puanla AEK karşısına çıktı. Kanarya, Rum ekibi karşısında 26'da flaş transferi Michy Batshuayi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. 'Batman' lakaplı Batshuayi, Kadıköy'de oynanan grubun ilk maçında Dinamo Kiev karşılaşmasında da ağları sarsmış ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getirmişti.

Piric izin vermedi, Emre direğe takıldı

Belçikalı forvetin golünden sonra oyun kontrolünü tamamen eline alan Sarı-Lacivertliler baskıyı kursa da AEK kalecisi Kenan Piric farkın açılmasını önledi. Geçen sezon Göztepe 'nin kalesini koruyan Boşnak eldiven 35 dakikada tam 4 kurtarışa imza attı. İkinci devrede de temsilcimizin baskısı devam etti. 55'te Emre Mor direğe takıldı, farkı açan, rahatlatan gol 79'da geldi. AEK'lı Rafael Mamas kendi kalesine attı, maçın skorunu tayin etti: 2-0.

Grubun diğer maçında da Rennes, Dinamo Kiev'i 89'da bulduğu golle 2-1 devirdi. 


Haber Resimleri




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


FENERBAHÇE futbol

Yazılım EMA