FASULYE ARTIK NE OYNUYOR NEDE KAYNIYOR
Eklenme : 05.08.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

FASULYE ARTIK NE OYNUYOR NEDE KAYNIYOR

Semt pazarlarında son günlerin fiyat rekorunu kıran sebze ayşekadın fasulye oldu. Ayşekadın fasulyenin pazardaki kilo fiyatı 100 ila 120 lira arasında değişirken bu durum, ‘Fasulye artık ne oynuyor ne de kaynıyor’ dedirtti.

Bitkilerin aşırı sıcak nedeniyle strese girmesi ve çiçeklerini dökerek verimin düşmesi, piyasaya ürün sevk miktarını da ciddi ölçüde düşürdü. Ayşekadın fasulyenin pazardaki kilo fiyatı 120 liraya kadar çıktı. Hal böyle olunca geçmiş dönemlerin eğlence ortamlarının değişmeyen; ‘Bu fasulye iki buçuk lira. Hem kaynasın hem oynasın” türküsü akıllara geldi.

Son günlerin fiyat rekorunu kıran sebze ayşekadın fasulyenin durumu hakkında bilgi veren sebze ve meyve tedarikçisi Ferhan Gönezer, “Sıcaklar nedeniyle bitki çiçeklerini döktü. Maliyetlerin her geçen gün yükseldiği bu son dönemlerde üretimde azalınca ortaya böyle afaki rakamlar çıkmaya başladı. Mahsul kıtlığı yaşıyoruz. Artık tarımda da insanlar hayvan yiyeceğine yöneldi. Hayvancılık için arazilere yem bitkileri ekiliyor. İnsanların yiyeceği bitkiler ikinci planda. Gelecekte bugün yediğimiz yiyecekleri torunlarımıza resimlerini göstererek ‘bak evladım biz eskiden bu sebze ve meyveleri yiyorduk’ diyeceğiz sanırım. Artık fasulye ne oynuyor nede kaynıyor” şeklinde konuştu.




Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA