Eyyam-ı bahur kavuruyor
Eklenme : 30.07.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Eyyam-ı bahur kavuruyor

Meteoroloji'den alınan veriler doğrultusunda Türkiye'de yurt genelinde yarından itibaren yılın en sıcak günleri olarak bilinen "eyyam-ı bahur"un etkisine girilecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında hava sıcaklıklarına ilişkin önemli uyarılar yaptı. Prof. Dr. Şen, "Türkiye'de serin bir yer yok neredeyse... Hafta sonu da böyle olacak. 35 derece sağlık açısından kritik sıcaklık anlamına geliyor" dedi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 – 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

'EYYAM-I BAHUR' SICAKLARI GELİYOR

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. 


Yaz mevsiminin en Sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini göstermesi bekleniyor.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA