EYSİM’E VATAN PARTİSİ’NDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Eklenme : 28.02.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

EYSİM’E VATAN PARTİSİ’NDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ülkeye ve bölgeye katma değer kazandıran ve istihdam sağlayan EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’i, Vatan Partisi Aydın İl Örgütü teşekkür plaketi ile onurlandırdı.

2013 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı’nda Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir’i, Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Demir’e, Vatan Partisi heyeti üreten ve bileşen Türkiye mücadelesine vermiş olduğu katkılar ve madencilik sektöründe, istihdam ve katma değer kazandırmasından dolmayı teşekkür plaketi verdi. Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı, yurt genelinde düzenlenen üretim devrimi kurultayı çalışmaları kapsamında Türkiye'nin en önemli kuvars ve Feldspat madenlerine sahip Çine’de faaliyetini bugüne kadar ‘Hep yükselen bir değer’ sloganıyla yoluna devam eden EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir ile madenlerin işlenmiş yerli ürün haline getirilerek ihraç edilmesi ve ülkeye daha fazla kazandırmasının önemi hakkında sohbet etti.

“Ülkemiz için üretim önemli”

Demir, Vatan Partisi heyetine Türkiye'nin en iyi Kuvars ve Feldspat madenlerinin Çine ilçesinde olduğunu anlattı. Kuvars ham maddesini işleyerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Muhammet Demir, “İşlenmiş ürün ihracının ilçe ekonomisine daha fazla istihdam ve katkı sağladığını belirtti. Üretim önemli bir boyutta. Bu zor günleri atlatabilmemiz için en büyük güçlerden bir tanesi ihracatın artıyor olması ülkeye dövizin kazandırılıyor olmasıdır. Burada üretimde tabi ki katma değerin ne kadar üzerine koyabilirsek o kadar yapacak şekilde olması gerekiyor. Hem üretim yaparak hem de istihdam sağlayarak elimizden geldiğince bizlerde neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Bu süreçte bizleri ziyaret ederek destek vererek onurlandırdığınız için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“EYSİM Çine’de gurur kaynağımız”

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı, “Çiftçi ve sanayici ayrımı yapmadan tüm üreten kesimleri üretim devrimi kurultayımız var. Siz bu devrimi 8 sene öncesinde başlatmışsınız. Bizim yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın milli olması çok önemli. Siz bu adımı öncelikle atmışsınız. Topraktan çıkarılan ve Çine’de işlenen maden ürünlerimize katma değerde katarak ve Türkiye’de bu işi yapan sayılı firmalardan bir tanesisiniz. Aydın ve Çine’de böyle bir işletmenin olması bizim için gurur verici. Başarılarınız devamı diliyoruz” dedi.




Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA