Evin Demirhan, Avrupa şampiyonu oldu
Eklenme : 03.04.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Evin Demirhan, Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kiloda milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz, altın madalya kazandı. Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Evin Demirhan, “İstiklal Marşımızı dinlettirmek hayal ettiğim bir şeydi ve bunun gururunu yaşıyorum. İlk günden beri inandım kendime. Küçüklüğümden beri bu inancı kaybetmeden tüm kategorilerde Avrupa Şampiyonu oldum ve bugün de büyüklerde bunu başardım” dedi.



Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 50 kiloda milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz, altın madalya kazandı. 50 kiloda mindere çıkan Evin Demirhan Yavuz, son üç Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkan ve bir tanesinde altın madalya kazanan Bulgar Miglena Selishka ile final maçına çıktı. Evin, rakibini tuşla yenerek Macaristan’da altın madalyaya ulaştı. Evin böylece, erkeklerde Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk’ten sonra altın madalya kazanan üçüncü sporcu oldu.

"İstiklal Marşımızı dinlettirmek hayalimdi"

Kariyerinde büyükler kategorisinde ilk kez finale çıkıp bunu altın madalya ile taçlandıran Evin Demirhan Yavuz, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı.

Evin yaptığı açıklamada, “Bu gururu ülkeme yaşatmak, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’mızı dinlettirmek hayal ettiğim bir şeydi ve bunun gururunu yaşıyorum. İlk günden beri inandım kendime. Küçüklüğümden beri bu inancı kaybetmeden tüm kategorilerde Avrupa Şampiyonu oldum ve bugün de büyüklerde bunu başardım. Büyüklerde Avrupa üçüncülüğüm vardı, bunu şampiyonluğa taşıdım. Umarım Dünya Şampiyonası’nda da üçüncü olduğum madalyayı altına çevireceğim” diye konuştu.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Spor güreş milli

Yazılım EMA