Euro – dolar eşitlendi! 20 yıl sonra bir ilk
Eklenme : 12.07.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Euro – dolar eşitlendi! 20 yıl sonra bir ilk

Doların, yatırımcılar tarafından 'güvenli liman' olarak görülmesiyle önemli para birimleri karşısında güçlenmesi sürüyor. Euro’da da değer kaybı sürerken; EuroDolar paritesi 1,0000 seviyesine kadar gerileyerek Euro ve dolar eşitlendi. Bu durum daha önce 20 yıl önce gerçekleşmişti.



ABD para birimi doların, dünyada güçlenmesini sürdürmesiyle, Euro da değer kaybını sürdürüyor. EuroDolar paritesi, haftanın ikinci günündeki işlemlerde 1,0000 seviyesine kadar gerileyerek; geçtiğimiz 20 yılın en düşük seviyesini gördü ve böylelikle 1 Dolar 1 Euro eşitlendi. Bu durum daha önce Aralık 2002 tarihinde yaşanmıştı. EuroDolar paritesi saat 12:29 itibarıyla yüzde 0,35 oranında düşüşle 1,0004 seviyesinde hareket ediyor. 

Euro’da görülen bu değer kaybında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımlarında daha sakin davranabileceği beklentisi de etkili oluyor. ECB’nin temmuz ayı toplantısında 11 yıl sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. ECB temmuz ayı politika faiz kararını 21 Temmuz’da Türkiye saati ise 15:15’te açıklayacak.

Uzmanlar Avrupa'da işlerin daha da kötüleşebileceği bir senaryoda paritede şu anki seviyesinden yüzde 5 daha kayıp bekliyor.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Ekonomi

Yazılım EMA