Elektrikler kesildi, köprüler yıkıldı, yüzlerce kişi tahliye edildi! İşte selin bilançosu
Eklenme : 27.06.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Elektrikler kesildi, köprüler yıkıldı, yüzlerce kişi tahliye edildi! İşte selin bilançosu

Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı. Buna göre 38 bölgede elektrikler kesilirken 235 vatandaş tahliye edildi. Sel nedeniyle köprülerin yıkıldığı bölgede bazı yollar da ulaşıma kapandı.



AFAD tarafından, Batı Karadeniz'de meydana gelen aşırı yağışlar hakkında yazılı açıklama yapıldı.

22 İLE UYARI

Açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara, “Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Düzce ve Zonguldak illerine kırmızı uyarı verilmiştir. Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Tokat, Amasya, Samsun illerine ise turuncu uyarı verilmiştir. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Ankara ve Sivas ve Ordu illerine ise sarı uyarı verilmiştir. Yağışların Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde bu gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir” ifadeleriyle değinildi.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

AFAD tarafından, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde; Arama ve Kurtarma, Sağlık, İletişim, Enerji, Nakliye, Tahliye-Yerleştirme, Güvenlik ve Trafik, Beslenme, Barınma, Ulaşım ve Altyapı, Altyapı, Teknik Destek ve İkmal, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Satın Alma ve Kaynak Yönetimi grupları ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği'nden görevlendirilen birer temsilcinin Başkanlığın AFAD Merkezi'nde toplanarak, çalışmalara başlandığı belirtildi.

KAMU ÇALIŞANI VE HAMİLELERE İDARİ İZİN
Su, çamur, temizlik ve tahliye çalışmaları için yerel destek ekibi olarak Çankırı, Konya, Tokat ve Yalova illeri başta olmak üzere ekiplerin teyakkuza geçirildiği kaydedilen açıklamada Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sakarya, Sinop ve Zonguldak illerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İl AFAD Merkezinin ilgili afet gruplarının katılımı ile toplandığı aktarıldı. Zonguldak ve Bartın'da 27 Haziran tarihinde engelli ve hamile kamu personelinin 1 gün idari izinli sayılması kararlaştırıldığı açıklandı.

HELİKOPTER, PERSONEL, ARAÇ VE BOT DESTEĞİ

Yağıştan etkilenen bölgelere yönlendirilen Afet Arama Kurtarma Grubu rakamları şu şekilde paylaşıldı:

*Yağıştan etkilenen bölgeye Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 helikopter görevlendirilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 1 helikopter Bartın Amasra'ya görevlendirilmiştir.

*Bartın'da; 4 dağcı, 9 dalgıç, 21 arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 34 personel, 9 araç, 3 bot görev yapmaktadır. Düzce'de; 5 dağcı, 12 dalgıç, 176 arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 193 personel, 47 araç, 4 bot, 14 motopomp görev yapmaktadır.

*Kastamonu'da; 4 dağcı, 10 dalgıç, 116 arama-kurtarma personeli olmak üzere toplamda 130 personel, 30 araç, 6 bot, 2 motopomp görev yapmaktadır. Sinop'ta; 3 dalgıç, 15 arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 18 personel, 3 araç, 1 bot görev yapmaktadır.

*Zonguldak'ta; 4 dağcı, 4 dalgıç, 20 arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 28 personel ile 6 araç, 4 bot görev yapmaktadır.


Haber Resimleri







Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Karadeniz sel

Yazılım EMA