DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA BULUNAN SÖYÜNCÜ ALATTİN EFE’Yİ UNUTMADI
Eklenme : 14.05.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA BULUNAN SÖYÜNCÜ ALATTİN EFE’Yİ UNUTMADI

Dünyanın en kaliteli ligleri arasında başı çeken İngiltere Premier Lig takımı Leicester City’de forma giyen Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Çağlar Söyüncü paylaşımı ile takdir topladı.

 

Altınordu Futbol Okulu’nda yetişen dünyanın en kaliteli ligleri arasında başı çeken İngiltere Premier Lig takımı Leicester City’de forma giyen Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Çağlar Söyüncü, geçtiğimiz günlerde Çine’de elim bir trafik kazası ardından hayatını kaybeden Altınordu Çine Futbol Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Allattin Efe Peslan’ın acısını yüreğinde hissetti. Sosyal medya hesabında Alattin Efe’nin resmini paylaşarak ‘Acımız büyük’ notu düşen Söyüncü takdir topladı. Altınordu Çine Futbol Okulu Sorumlusu Erkan Şahin ise Çağlar Söyüncü’nün duygusal paylaşımına atıfta bulunarak ‘Biz büyük bir aileyiz” dedi.

 

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi, Türkiye A Milli Takımı'nın başarılı savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü'nün profilini yayımladı.

EURO 2020 öncesi her ülkeden futbolcu profilleri yayımlayan gazetenin Türkiye'den tercihi, İngiltere Premier Ligi'nde Leicester City forması giyen 25 yaşındaki futbolcu oldu.

Emre Sarıgül imzalı makalede Söyüncü'nün, çoğu Türk futbolcunun aksine bir Anadolu kulübünden dört büyüklere gitmek yerine yurt dışına gitmeyi tercih ettiği hatırlatıldı.

Söyüncü'nün yetiştiği kulüp olan Altınordu'nun genç yetenek yetiştirmeye odaklanmasını anlatan Sarıgül, savunma oyuncusunun gençliğinde forvet olarak oynadığı ve idolünün de Wayne Rooney olduğunu aktardı.

"Altınordu'da Söyüncü'nün oda arkadaşı Cengiz Ünder'di. O dönem kimse, alt liglerde adı duyulmamış bir takımda yer alan bu iki kişinin Türk futbolunun yıldızları olacağını kimse düşünemezdi.

"Freiberg 2016'da Söyüncü ile anlaşma yaptığında Türkiye'de kimsenin ilgisini çekmedi. İki sezon boyunca Bundesliga'da ilk 11'de başlasa da dikkatler onda değildi.

"Yalnızca 20 milyon sterlin karşılığında Leicester'a transfer olduğunda Türklerin ilgisini çekebildi. Türkiye'nin üst düzey takımlarında oynamadan Premier Lig'e gitmişti.

"Söyüncü ilk sezonunda zorlansa da kendisini geliştirdi ve bugün artık en güçlü liglerden biri olarak kabul edilen Premier Lig'in en iyi savunmacılarından biri.

 




Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA