'Dünya savaşı çıkar!' Rusya Ukrayna krizinde yeni perde: Biden'dan uyarı
Eklenme : 11.02.2022
Haber Tipi: Uluslararası Haber

'Dünya savaşı çıkar!' Rusya Ukrayna krizinde yeni perde: Biden'dan uyarı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ihtimali her geçen gün artarken bölge ile ilgili uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor. Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavron'un Rus vatandaşlara Ukrayna'yı terk edin uyarısında bulunmasının ardından Biden'dan da benzer bir uyarı geldi. Biden bu uyarıyı yaptığı açıklamasında dünyanın en büyük ordularından biriyle uğraştıklarını belirterek 'Dünya savaşı çıkar' dedi.



İŞLER HIZLICA KARIŞABİLİR

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, ülkede kalan ABD vatandaşlarının tahliyesi için birlik göndermeyeceğini ifade ederken bölgede işlerin "hızlıca karışabileceği" konusunda uyarıda bulundu. 

ÇOK KAN DÖKÜLECEK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Perşembe günü yaptığı açıklamada Avrupa'nın yıllardır karşılaştığı en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıya olduğunu belirterek "Bir çatışma çıkarsa bunun mutlak bir felaket olacağını vurgulamak istiyorum. Ukrayna topraklarında ciddi kan dökülecek." ifadelerini kullandı.

EN KÖTÜSÜNE HAZIR OLMALIYIZ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise; Rus kuvvetlerinin sayısı artıyor, olası bir saldırı için uyarı süresi azalıyor. NATO Rusya için bir tehdit değil. Ancak siyasi bir çözüm bulmaya güçlü bir şekilde bağlı kalarak en kötüsüne hazırlıklı olmalıyız" dedi.


Haber Resimleri





Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


rusya abd

Yazılım EMA