Dünya 'Balkız'ı konuşuyor
Eklenme : 12.08.2022
Haber Tipi: Uluslararası Haber

Dünya 'Balkız'ı konuşuyor

Düzce’de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince baygınlık geçirdi. Balın dozunu kaçırdığı için kendinden geçen ayıya 'Balkız' ismi verildi. Bal komasına giren "Balkız"ın bitkin halleri sosyal medyada viral olurken, dünya basınında da yer aldı.



Düzce’de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince baygınlık geçirdi. Ayının şikayetleri şok hali ve halüsinasyon. Ormancının bulduğu bitkin düşen ayıya `Balkız` ismi verildi.

Balkız`a acı bal zehirlenmesi ve arı sokması teşhisi konuldu. Şoktan çıkan Balkız`ın durumu iyi.Dünya basını "Balkız"ı manşetlerine taşıdı.

Telgraph gazetesi Balkız`ın bitkin halini "İyi misin tatlım?" başlığı ile okuyucularına sundu. Haberde, Balkız için "veterinerler tarafından sağlığa kavuşturulmadan önce `deli bal` yemenin dayanılmaz hissini tattı." denildi.İngiliz haber ajansı BBC, "Park korucuları tarafından kurtarılan çok fazla `deli bal` tüketen halüsinojenik ayı yavrusu" şeklinde haberi duyurdu.

Reuters haber ajansı, "Türkiye`nin kuzeybatısında deli bala düşkün, kafası karışmış bir ayrı yavrusu kurtarıldı" başlığı ile okuyulcuarına duyurdu.

Telegraph`ın haberinde ayrıca Tarım Ve Orman Bakanlığı yetkilillerin çalışmalarına ve Düzcelilerin hayvanı kurtarma çabalarına da değinildi.


Haber Resimleri






Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


Bal ayı dünya

Yazılım EMA