Depremlerde can kaybı 19 bin 388 oldu
Eklenme : 10.02.2023
Haber Tipi: Ulusal Haber

Depremlerde can kaybı 19 bin 388 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 19 bin 388, yaralı sayısının 77 bin 711 olduğunu açıkladı.



Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 13,5 milyon kişiyi etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde deprem yıkıma sebep oldu. 

"Toplam 141 bini aşkın personel görev yapıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerdeki güncel son durumu şu sözlerle paylaştı:

"Son tespitlerimize göre hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ülke genelinde 19 bin 388’e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711’e ulaştı. Deprem bölgesine gelen sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllülerimiz sahada aktif çalışmaya devam ediyor.

Ordumuz, polisimiz, jandarmamız gerrek güvenlikle ilgili bir zaafiyet olmaması ve enkazlara yardım için olağanüstü gayret gösteriyorlar. Toplam 141 bini aşkın personel görev yapıyor."  

 


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


deprem

Yazılım EMA