Deniz Baykal hayatını kaybetti
Eklenme : 11.02.2023
Haber Tipi: Ulusal Haber

Deniz Baykal hayatını kaybetti

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal hayatını kaybetti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefat ettiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun."

''Salı günü Antalya'da defnetmeyi planlıyoruz''

84 yaşında vefat eden Baykal'ın kızı Aslı Baykal açıklama yaptı.

Aslı Baykal, "Babam bu sabah evinde uykusunda vefat etti. Cenazeyi salı günü Antalya'da defnetmeyi planlıyoruz" bilgisini verdi.

Taziyeleri Ankara'daki evlerinde öğleden sonra kabul edeceklerini ifade eden Aslı Baykal, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Deniz Baykal'ın hayatı

20 Temmuz 1938 yılında Antalya’da doğdu. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulu’ndan, 1955 yılında Antalya Lisesi’nden mezun oldu. 1959 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1960 yılında yüksek lisansını yaptığı sırada asistan olarak çalışmaya başladı. İki yıl sonra ‘Rockefeller Foundation’ bursu ile ABD’de kalıp Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdürdü.

1963’te Olcay Baykal’la yaptığı evlilikten biri kız (Aslı Baykal) biri erkek (Ataç Baykal) iki çocuk sahibidir.

Siyasetle 1960’lı yıllara doğru öğrenci hareketlerine katılmakla tanışan Baykal, CHP’nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisinin nedenini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olacak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekmeyi başardı. Doçent olduğu yıl 1968’de CHP’ye girerek siyasal yaşama atıldı. 14 Ekim 1973’de yapılan genel seçimlerde CHP Antalya milletvekili seçildi.

Seçimlerden sonra 1974’te Bülent Ecevit başkanlığında kurulan CHP-MSP koalisyon hükümetinden Maliye Bakanı oldu.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


DenizBaykal CHP

Yazılım EMA