Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Elektrik firmalarıyla görüşme Kabine'nin gündeminde olacak
Eklenme : 11.02.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Elektrik firmalarıyla görüşme Kabine'nin gündeminde olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, elektrik firmalarıyla görüşmenin ayrıntılarının ilk kabine toplantısında değerlendirileceğini söyledi. "Cumhurbaşkanımızın duruşu nettir ve hep milletimizin yanındadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen "Anadolu Soruyor" programına katılan Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın COVID-19 testinin negatif çıktığını ve çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Yerli aşı çalışmaları ve TURKOVAC'a ilişkin soru üzerine Oktay, COVID-19 sürecinin dünyadaki dengeleri sarstığını ve Türkiye'nin bu süreci sağlıklı şekilde geçirdiğini aktardı.



Oktay, salgının başından itibaren sağlık, ekonomi ve tedarik zinciri açısından her türlü tedbiri alan Türkiye'nin, güçlü bir sağlık alt yapısı olduğunu kaydetti.

Kovid-19'la mücadelede aşının stratejik bir konum kazandığını belirten Oktay, "Türkiye olarak diğer sektörlerde yaptığımızı sağlık sektöründe de yapmak istiyorduk. Yani orada da bir yerlileşme ve millileşme hareketlerine ivme kazandırmak istiyorduk. Bu salgın bize bu fırsatı oluşturdu." dedi.

Aşı çalışmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net bir iradesi olduğunu vurgulayan Oktay, belirli bir noktaya gelen firma ve hocalarla görüşüldüğünü anlattı.

Oktay, aşı çalışmalarında 7-8 firmanın öne çıktığını aktararak, "Bunlardan bir tanesi Erciyes Üniversitesindeki Aykut Hoca'mızın aşısı, o yolu geçti. Preklinik dediğimiz önceki aşama var. Klinik aşaması ve insan üzerindeki deneyler, FAZ-1-2-3 diye ifade edilen. Acil kullanım onayını aldı. Bugün 81 ilimizde insanlarımız bunu kullanıyor. Dünyadaki ilk 9 ülkeden biri konumuna geldik." diye konuştu.


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Etiketler


ELEKTRİK

Yazılım EMA