Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de
Eklenme : 23.07.2022
Haber Tipi: Ulusal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Kendilerine güvenselerdi seçime kalmış 10 ay, en azından adaylarını açıklarlardı. Hala diyorlar ki Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun, seçim tarihi belli olsun. Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni'nde konuştu.

"Kayseri'ye bugün 54 milyar liralık müjdeyle geldik"

Açılışını yapacağımız eserlerin toplam tutarı 30 milyar lira, temelini atacağımız eserlerin miktarı da 24 milyar lira. Kayseri'ye bugün 54 milyar liralık müjdeyle geldik.

"Kayseri'ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur"

Kayseri bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Biz de Kayseri'ye yaptığımız eserlerle, hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Kayseri'ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur.

"1200 fabrikalık yeni organize sanayin sitesinin müjdesini paylaşıyoruz"

Birileri bugün yapacağımız açılışlara inanmayıp yalanla, iftirayla işi sulandırmaya çalışacaklardır. Hatırlarsanız 2003 yılında yine Kayseri'ye yaptığımız bir ziyarette 130 fabrikanın birden temelini atmıştık. Bundan 19 yıl önce attığımız o temellere birileri yine bıyık altında gülmüş, bu kadar fabrikanın yapılamayacağını iddia etmişti. Temelini attığımız o 130 fabrikanın tamamı bugün hizmette olduğu gibi üzerine daha yüzlercesini de yaptık. Şimdi de 1200 fabrikalık kapasiteye sahip yeni organize sanayi bölgelerimizin müjdesini sizlerle paylaşıyoruz.

"Develi'deki hastanemize Doktor Ekrem Karakaya'nın ismini verdik"

Sağlıkta 75 yataklı Bünyan, 150 yataklı Develi, 10 yataklı Sarız, 75 yataklı Yahyalı ilçe hastaneleriyle birlikte çok sayıda aile sağlığı merkezi hizmete girdi. Develi'deki hastanemize geçtiğimiz haftalarda Konya'da menfur bir saldırıda hayatını kaybeden görev şehidimiz  Doktor Ekrem Karakaya'nın ismini verdik. Bu vesileyle sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu tekrarlayarak Develili Ekrem Karakaya kardeşimizi bir kere daha rahmetle yad ediyorum.

"477 projenin resmi açılışını yaparak sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz"

Bu yatırımları yaparak istihdam oluşturan, üreten, ülkemizi büyüten her bir iş insanımızı tebrik ediyorum, mühendislerimize, işçilerimize tüm çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 30 milyar liralık yatırımla 477 projenin resmi açılışını yaparak sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 

"Proje tamamlandığında Kayseri-Ankara arası 2 saat düşecek"

Ülkemizi tarihinde ilk defa yüksek hızlı tren konforuyla biz tanıştırdık. Kayseri'nin de bu konforlu demiryolu seyahatinden faydalanmasını istedik. Bunun için Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı'na Yerköy üzerinden bir bağlantı projesi hazırlayarak Kayseri'mizi bu ağa dahil etme kararı aldık. Yerköy-Kayseri hattı, 142 kilometre uzunluğa sahiptir. Proje tamamlandığında hızlı trenle Kayseri-Ankara arası 2 saat mesafeye  düşecek. Yolcu, yük ve vakit tasarrufu, su, hava, gürültü kirliliğini azaltması ve kara yolu işletme giderlerinde sağlayacağı düşüşle bu hattın ekonomimize katkısı 30 yıllık işletme süresi boyunca 10,5 milyar lirayı bulacaktır.

"Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız"

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız. Biz büyük ve güçlü Türkiye'nin yolundan dönmeyeceğiz. Bizim ülkemiz için hayallerimiz var. Hayalleri olmayanların hedefleri de olmaz. Bundan 11 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri bize dudak bükmüştü. Ardından 2053 ve 2071 vizyonlarını dile getirmeye başladıklarında yine aynı küçümseyici tavırla karşılaştık. Ülkemizin altyapısını baştan sona yenileyerek, siyasetteki gücünü tüm dünyaya kabul ettirerek, vizyonlarımıza ve hedeflerimize adım adım yürüdük, bedeller de ödedik. Biz milletimize güvendik. Bunların kendilerine de güvenleri yok. 

"Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de"

Eğer kendilerine güvenselerdi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi. Hala cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Hala diyorlar ki Cumhur İttifakı adayını açıklasın, seçim tarihi belli olsun. Bay Kemal Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de belli. Gerek şahsım gerek Sayın Bahçeli defalarca seçim tarihini de adayımızı da ilan ettik. Kendi adaylarıyla karşımıza çıkıp eser ve hizmet siyaseti yarışına girmesi gerekenler ise sağıra yatıp 'Hele bir de Erciyes'in tepesindeki karlar erisin.' havasında gökyüzüne bakarak ıslık çalmaya devam ediyorlar. Aslında bu tavırlarıyla kendilerine güvenleri olmadığını söylüyorlar. Seçim filan istemedikleri, hallerinden memnun olduklarını söylüyorlar. Ülkeyi yönetme sorumluluğunun altına girecek, bunların yüreklerinin bulunmadığını söylüyorlar. Milletimize anlatacak vizyonları, hayata geçirecek programları, yönelecek hedefleri olmadığını söylüyorlar ama mecburen bu oyunu oynamaya mecbur oldukları için de sürekli kaçak güreşerek 'yerimiz dar' türküsünü söylüyorlar. Kardeşlerim, siz bunların kürsülerden nasıl höykürdüklerine, sosyal medyada nasıl efelendiklerine, sırtlarını pışpışlayan büyükelçilerden aldıkları cesaretle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. Hiçbir şey yapmadan sadece konuşarak muhalefet yapmanın konforu dururken, eğitimden sağlığa, altyapısından güvenliğine, savaşından salgınına, ekonomisinden tarımına bunca yükün altına soruyorum girerler mi acaba? Girmezler. Bunlar dün de öyleydi, bugün de öyle, eğer gerçek bir değişime maruz kalmazlarsa yarın da öyle olacaklar. Bu tablo karşısında kendi adımıza değil ama ülke adına üzülüyoruz. Çünkü demokraside iktidar kadar muhalefetin kalitesi de önemli. Bunlara bakınca ise sadece coğrafyamızın kadim deyimiyle 'nato kafa nato mermer' sözünün ete kemiğe bürünmüş halini görüyoruz.

 


Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA