ÇİNE'NİN ORMANLARI MANTAR MERAKLILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Eklenme : 12.11.2023
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE'NİN ORMANLARI MANTAR MERAKLILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Çine'nin dağlık kesimleri mantar avcılarına ev sahipliği ederken lezzeti ile ünlü ve nadir bulunan bir mantar türü olan çam göbeği mantarı kilosu pazarda 450 liradan satılıyor. 

Çine'de ilçesinin dağlık kesimlerinde bulunan çam fıstığı ormanlarının olmazsa olmazı çam göbeği mantarı, mevsiminin gelişiyle beraber vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Çine'de yaşayan Mehmet Çatak, ailesi ile birlikte çam fıstığı ormanlarından topladığı çam göbeği mantarı hakkında bilgi verdi.

Mantarın yöre halkı tarafından sevilerek tüketildiğini kaydeden Çatak; “Çok güzel bir tadı var. Lezzetli ve aroması yüksek bir mantardır. Buralarda bu mantara çam göbeği deriz. Bazı yörelerde karnabahar mantarı da denmekte. Çamların dibinde yetişirler. Kilosunu bu yıl pazarda 450 liraya kadar çıktı. Biz severek tüketiyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİFA DEPOSU 
Ayrıca çam göbeği mantarının göğüs, mide pankreas, kolon, rahim, prostat başta daha birçok kansere karşı vücudun direncini artırdığı bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır. 




Haber Resimleri











Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA