ÇİNE’NİN MUTLU YUMAKLARI! PANDEMİYE RAĞMEN İŞTE KADINLARIN MÜCADELESİ
Eklenme : 17.09.2022
Haber Tipi: Yerel Haber

ÇİNE’NİN MUTLU YUMAKLARI! PANDEMİYE RAĞMEN İŞTE KADINLARIN MÜCADELESİ

Çine’de yaşayan komşu kadınlar pandemiye rağmen mücadele ve dayanışma örneği sergileyerek hobi olarak başladıkları el emeği göz nuru ürünlerini açmış oldukları işyerinde satışa sundu.



Çine’de pandemi öncesi hobi olarak el emeği göz nuru amigurumi bebek üretimine başlayan Yurdagül Güneş, Semra Akalın, Songül Koca ve Fatoş Hoş pandemiye rağmen kendi iş yerlerini açtı. İşkur destekli amigurumi kursunu başarıyla tamamladıktan sonra amigurumi bebek yapımında kullanılan malzemeleri ilçeden tedarik sorunu yaşayan üretken kadınlar azmetti ve kendi iş yerlerini kurdu. Hamitabat Mahallesi SGK Bina karşısındaki adresinde hizmet veren ‘Mutlu Yumaklar’ kadın isterse yapar sözünü bir kez daha hatırlattı.

“KAZANDIĞIMIZI YEMEDİK, HEPİMİZİN İKİ ÇOCUĞU VAR”

Pandemiye rağmen işyerlerini açarak gün geçtikçe ürün yelpazelerini genişleten ve kendi ürettikleri ürünleri pazarlayan kadınlar azmin, çalışkanlığın ve mücadelenin örneği oldu. Kadınlar ortak yaptıkları açıklamada şunları söyledi: İlk olarak internetten satış yapmaya başladık. Bütçeyi küçük tuttuk. Planlı gittik. Eşlerimiz ise bize ekonomik destek sağladı. Kazandığımızı yemedik. Her birimiz iki çocuk annesiyiz. Dükkan şuanda elimizi cebimize sokturmuyor. Ancak çokta kazanmıyoruz. Komşu dayanışması çerçevesinde bu mücadelemize devam edeceğiz. Dükkanımızda keçeden oyuncaklar, söz mendilleri, çanta çeşitleri, lousa terliği, takı yastıkları, tüm yaşlara uygun bere, yelek, hırka ve şapka modelleri, şal, anahtarlık, gelin çiçekleri ve kapı süsleri amigurumi bebeklerimiz bulunmakta. Her biri el emeği göz nuru kendi üretimimiz. İsteğe özel sipariş de alıyoruz. Müşterimiz bize ne isteğini anlatsın, biz de yapalım.


Haber Resimleri





























Güvenlik kodu
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde cineyurt.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.


Yazılım EMA